Čitamo: „Devojka u ledu“ – Robert Brindža Čitamo: „Devojka u ledu“ – Robert Brindža
Često čitamo knjige u kojima su glavni junaci detektivi koji imaju sjajne instinkte, brze reflekse i um kao stvoren za rešavanje zločina. Ređe se... Čitamo: „Devojka u ledu“ – Robert Brindža

Često čitamo knjige u kojima su glavni junaci detektivi koji imaju sjajne instinkte, brze reflekse i um kao stvoren za rešavanje zločina. Ređe se susrećemo sa serijalima u kojima glavnu reč vode žene.

Uvek su one tu negde, sa strane, čekaju da pomognu inspektorima, detektivima i istražiteljima, ali ne i da reše slučaj.

Knjiga „Devojka u ledu” donosi nam priču u kojoj je u centru pažnje detektivka. I to je upravo jedan od razloga zašto sam rešila da je pročitam.

knjiga

Odmah nakon povratka na posao, posle dužeg odsustva, Erika Foster dobija slučaj. Slučaj koji puni naslovne strane i koji treba rešiti što pre. Mlada devojka, pripadnica visokog društva Londona brutalno je ubijena. Na Eriki je da ispita njenu prošlost, otkrije sve detalje i pronađe ubicu, koji već vreba nove žrtve.

Brindža piše jednostavno, ali efektno. Otkriva nam detalje i poveznice između likova postepeno i time nam i drži pažnju i navodi nas da svako poglavlje čitamo brže. Sama radnja knjige je dinamična, zanimljiva i napeta. Dopada mi se što je glavna junakinja spremna da se zauzme za sebe. Za ono u šta veruje. Što ne podleže pritiscima i bori se za pravdu, ali istovremeno pokazuje i svoju ranjivost.

knjiga

Sigurna sam da postoji još dosta toga o njoj i njenoj prošlosti što treba da otkrijemo, pa baš zato očekujem da je ovo samo uvod u jedan odličan serijal.

Zanimljivo je da je Robert Brindza svoju spisateljsku karijeru započeo kao pisac romantičnih komedija, ali je onda odlučio da mu više odgovaraju trileri. „Devojka u ledu” je prva knjiga iz ovog žanra koju je napisao.

Jeste li već čitali knjige ovog autora? Ako jeste, kako se vama dopadaju?

Autor: Milica Barać

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *