Čitamo: „Crveni dijamant“ – Jovana Simić

Verujem da treba podržati domaće autore.

Pogotovo mlade. Pošto oni nemaju toliko prilika da se istaknu, a među mladim piscima nalazi se dosta vanserijskih talenata. Rekla bih da je Jovana Simić jedna od njih.

crveni-dijamant-knjiga

Da nisam znala da je „Crveni dijamant” Jovanin prvenac, iz sadržaja knjige to nikada ne bih pogodila. Radnja je jasno definisana. Likovi su izgrađeni do detalja. A autorkin rečnik je veoma bogat i to se oseti kroz celu knjigu.

Imala sam velika očekivanja od „Crvenog dijamanta”, ali su ona nadmašena.

Ovo književno delo mi je držalo pažnju od prve po poslednje stranice, o čemu svedoči i to što sam knjigu pročitala za jedan dan.

Kiara Stjuart je izgubila oca i to je ostavilo ogroman trag na njoj. Svemu su doprinele i njene sumnje da joj otac nije slučajno ubijen. Već da se iza njegovog ubistva krije neka misterija.

crveni-dijamant-knjiga

Nakon što dobije ponudu koja se ne odbija, naša junakinja odlazi na obuku u posebno odeljenje CIA, Nebrušeni dijamant. Ona je na početku nepoverljiva, ne želi da se vezuje ni za koga i izbegava sve druge regrute. Vremenom, ona počinje da shvata kome zaista može da veruje, dok paralelno pokušava da reši ubistvo oca i razotkrije svoje neprijatelje.

Glavna junakinja je baš po mom ukusu, odvažna, spremna da se bori za sebe, istrajna i nadasve veliki borac za pravdu. Ostali likovi su mi se takođe dopali, pošto se lepo uklapaju u priču i veoma su različitih karaktera, što unosi dodatno osveženje u knjigu.

Jasno je da je autorka dosta istraživala. Dok budete čitali knjigu, sigurno ćete to i sami primetiti. Obuka za CIA, mesta koja Kiara posećuje, istorijski događaji, važna svetska dešavanja, kriptologija – sve ovo je Jovana predstavila maestralno. Meni je ovo ogroman plus kada čitam knjige, pošto mi pomaže da se dodatno uživim u priču, ali i da saznam nešto što inače sama verovatno ne bih otkrila.

crveni-dijamant-knjiga

Po mom mišljenju, „Crveni dijamant”je odličan triler sa elementima misterije koji će sigurno prijati svim ljubiteljima ovih žanrova. Ako tražite knjigu koja drži pažnju, krije tajne, ima zanimljive likove i jedinstvenu priču kakvu do sada nisam viđala u domaćoj književnosti, Jovanin prvenac je pravi odabir za vas.

Autor: Milica Barać

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...