Čitamo: „Crveni dijamant“ – Jovana Simić

Verujem da treba podržati domaće autore.

Pogotovo mlade. Pošto oni nemaju toliko prilika da se istaknu, a među mladim piscima nalazi se dosta vanserijskih talenata. Rekla bih da je Jovana Simić jedna od njih.

crveni-dijamant-knjiga

Da nisam znala da je „Crveni dijamant” Jovanin prvenac, iz sadržaja knjige to nikada ne bih pogodila. Radnja je jasno definisana. Likovi su izgrađeni do detalja. A autorkin rečnik je veoma bogat i to se oseti kroz celu knjigu.

Imala sam velika očekivanja od „Crvenog dijamanta”, ali su ona nadmašena.

Ovo književno delo mi je držalo pažnju od prve po poslednje stranice, o čemu svedoči i to što sam knjigu pročitala za jedan dan.

Kiara Stjuart je izgubila oca i to je ostavilo ogroman trag na njoj. Svemu su doprinele i njene sumnje da joj otac nije slučajno ubijen. Već da se iza njegovog ubistva krije neka misterija.

crveni-dijamant-knjiga

Nakon što dobije ponudu koja se ne odbija, naša junakinja odlazi na obuku u posebno odeljenje CIA, Nebrušeni dijamant. Ona je na početku nepoverljiva, ne želi da se vezuje ni za koga i izbegava sve druge regrute. Vremenom, ona počinje da shvata kome zaista može da veruje, dok paralelno pokušava da reši ubistvo oca i razotkrije svoje neprijatelje.

Glavna junakinja je baš po mom ukusu, odvažna, spremna da se bori za sebe, istrajna i nadasve veliki borac za pravdu. Ostali likovi su mi se takođe dopali, pošto se lepo uklapaju u priču i veoma su različitih karaktera, što unosi dodatno osveženje u knjigu.

Jasno je da je autorka dosta istraživala. Dok budete čitali knjigu, sigurno ćete to i sami primetiti. Obuka za CIA, mesta koja Kiara posećuje, istorijski događaji, važna svetska dešavanja, kriptologija – sve ovo je Jovana predstavila maestralno. Meni je ovo ogroman plus kada čitam knjige, pošto mi pomaže da se dodatno uživim u priču, ali i da saznam nešto što inače sama verovatno ne bih otkrila.

crveni-dijamant-knjiga

Po mom mišljenju, „Crveni dijamant”je odličan triler sa elementima misterije koji će sigurno prijati svim ljubiteljima ovih žanrova. Ako tražite knjigu koja drži pažnju, krije tajne, ima zanimljive likove i jedinstvenu priču kakvu do sada nisam viđala u domaćoj književnosti, Jovanin prvenac je pravi odabir za vas.

Autor: Milica Barać

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...