Četrdesete i novo poglavlje na poslovnom planu

Četrdesete i novo poglavlje na poslovnom planu

Dosadno vam je na poslu, ne osećate satisfakciju, niste zadovoljni platom? Želite da pokrenete nešto svoje, ali se plašite da niste mlade za tako nešto jer ste prešle četrdesetu. Plašite se uspeha. A šta ako uspete? Nije vam prošla ta misao kroz glavu jer ste opsednuti negativnim scenarijima. Vi ste na ovom poslu već dugo, ista firma, isti ljudi, nemate priliku da naučite nešto novo, nezadovoljni ste jer nemate vreme za porodicu. Vreme je za promenu! Čitajete dalje, i saznaćete odgovore!

Da limam previše godina?

Šta je upšte previše ili premalo? Nemojte se držati zastarelih društvenih načela koja važe. Prevaziđite taj osećaj nedovoljnosti i krenite da gradite poslovnu karijeru u pravcu kojem vi želite da idete. Niko nije rekao da ćete se lako nositi sa pritiskom okoline, svakako, neizbežno je, ali… Posvetite se sebi i svojim potrebama! Šta je previše 35, 40, 47? U današnje vreme, ta odrednica skoro i da ne postoji. Recimo da sa 45 godina imate pred sobom bar još 20 godina aktivnog rada. Više nego dovoljno da izgradite celu jednu novu karijeru! Potrebno je više vremena i energije, ali put koji ste prošli do sada je vaš kredibilitet, zapamtite to.

Promena posla kad već imate za sobom godine iskustva stvarno se ne može uporediti sa početkom karijere posle završene škole ili fakulteta. Tad još uvek nemate pojma kako poslovni svet funkcioniše, pa iako teoriju držite u malom prstu, praksa je nula.

Prošla su vremena kada su ljudi počeli karijeru u jednoj firmi i tu se zadržali do penzije. U današnje doba, toliko toga se promeni kroz samo nekoliko godina zahvaljujući ubrzanom napretku tehnologije i brzom životnom ritmu. Male su šanse da ćemo posao koji obavljamo u dvadesetim godinama i dalje obavljati i u svojim četrdesetim. Ako biste da promenite zanimanje u zrelim godinama, ali vas je strah promena i nepoznate teritorije – saznajte kako da savladate tu neizvesnost i prihvatite izazov.

Kreni i promeni!

Današnji svet traži strastvene, zanimljive, proaktivne ljude koji žele svoja znanja nadograditi i proširiti. Zašto da ostanete na poslu koji vas ne ispunjava? Razmislite dobro šta želite i koji su vam prioriteti. I da, nemojte se upoređivati sa drugima. Svako od nas ima svoj put i svako gradi karijeru u pravcu koji njemu odgovara. Budite strpljivi, samouvereni i zgrabite svaku priliku koja vam se ukaže. Krenite i promenite karijeru kada god osetite da je vreme. Vi odlučujete!

Četrdesete i novo poglavlje na poslovnom planu

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...