Bukstagrameri preporučuju: Šta čitati ove jeseni?

Bukstagrameri preporučuju: Šta čitati ove jeseni? Ove jeseni možete se ušuškati u neku udobnu fotelju ili sofu. Uzeti čaj ili kafu i izabrati neki od naslova koje vam preporučujemo. Ako niste ljubitelji čitanja u kući, možete iskoristiti to što je vreme još uvek lepo. Naći neki skriveni kutak u prirodi i baciti se na čitanje nekog od naslova sa naše liste.

knjigoljubaccc-americka-prasina

@knjigoljubaccc – Američka prašina

Priča o borbi za opstanak, egzistenciju i goli život. Gde vodi karijera ako se na kocku stavlja sve što čovek ima? Porodica nema cenu!

thechapterthief-damin-gambit

Bukstagrameri preporučuju: Šta čitati ove jeseni?

@thechapterthief – Damin gambit

U danima jeseni skuvajte sebi čaj, udobno se smjestite u omiljenu fotelju i zaronite u svijet šaha u šezdesetim godinama prošlog vijeka. Zamišljajte svaku odjevnu kombinaciju i analizirajte svaki pokret u šahu, ali i u životu Bet Harmon.

poslednji-kasicar-pun-pansion

@poslednji_klasicar – Pun pansion

Kada sam kupovala ovu knjigu znala sam da idem na jednu rutinsku intervenciju pa sam je ponela kako bi mi se uklopila uz ambijent KC Niš. Nisam znala da će knjiga biti toliko zanimljiva i da ću je pročitati za dva dana. Napisao je kardiolog Predrag Mitrović. Donosi nam uvid u poslovni život na Urgentnom centru KC Srbije. Krajnje zanimljivo i nesvakidašnje štivo, gde nam sam pisac na jedan šmekerski način prikazuje iskustva lekara, sestara i pacijenata na radnom mestu u nekim „sasvim običnim” večerima. A pacijenti su čudo jedno.

zaljubljena-u-knjiige-marina

@zaljubljena_u_knjiige – Marina

Obavijena velom misterije Barselona priča priču i otkriva tajne. Ko je Marina? Ko je Mihail? Kakva sudbina čeka Oskara? To su pitanja na koja nam Safon daje odgovor u ovoj knjizi. 

knjiga

 

@cudesnisvetknjiga  – Od pogleda na tebe

„Da li biste izabrali ljubav kada biste znali kakav će biti kraj?” Džoel se odrekao ljubavi jer ga muče snovi o ljudima koje voli, vizije o tome šta će im se dogoditi. Međutim, upoznaje Kali sa kojom se sa strahom upušta u vezu o kojoj su oboje oduvek maštali. Konačno spoznaju sreću, sve do trenutka kada Džoel sanja san koji obistinjuje sve njegove strahove. „Od pogleda na tebe” je knjiga puna najdubljih i najiskrenijih emocija koje nam razbiju srce u milion komadića i zbog kojih prolijemo more suza, a uz to je i pravi izbor za čitanje ove jeseni.

booksejelena-male-zene-dobre-supruge

@booksjelena – Male žene Dobre supruge

Jesenji dani su idealni za čitanje klasika tako da vam ja preporučujem „Male žene Dobre supruge”. Priča je tako lepo napisana da ćete okretati stranicu za stranicom pitajući se šta će se dalje dešavati u porodici Marč.  O porodici i porodičnim vrednostima, o ljubavi i prijateljstvu. Priča koja će vas raznežiti i probuditi u vama ona najlepša osećanja.

sazvezdje-knjiga-lovac-na-zmajeve

@sazvezdje_knjiga – Lovac na zmajeve

„Za tebe ako treba i hiljadu puta.” Knjiga o ljubavi i prijateljstvu. Knjiga o izdaji, kajanju i posledicama teških odluka. O životnoj okrutnosti i nepravdi. Knjiga o hrabrosti i odanosti. Knjiga koja se čita jednom, a pamti zauvek.

dacinapolica-voleti-nekog-poput-tebe

@dacinapolica – Voleti nekog poput tebe

Ako jesen provodite ušuškani u ćebe, pijete neki topao napitak i gledate kako napolju pada kiša, ovu knjigu morate imati u ruci. Priča odiše toplinom, oda ljubavi i nežnosti, puna osećanja koja će vas nositi. S obzirom da se prepliću umetnost, književnost i ljubav za mene je ovo bilo pravo knjiško zadovoljstvo. Uživajte i javite utiske.

biblioteka-terlinga-solunska-28

@biblioteka_terlinga –  Solunska 28

Moj izbor za jesenje kišne dane jeste ,,Solunska 28”. Ovo je priča o jednoj kući. Priča o porodici sa svim njenim vrlinama i manama, koja pokušava da izgradi neki bolji život. O svetu negde između života i smrti i vozu koji spaja ova dva sveta. Priča koja će vas sigurno dirnuti, uz koju ćete pustiti i po koju suzu i koja će vas naterati da razmišljate o njoj i nakon čitanja. Priča kojoj ćete se vraćati.

scochyca-knjiga-o-sreci

@scochyca – Knjiga o sreći

„Njegovo lice gledalo je u plafon i bilo sasvim mirno i jedino je crna probijena slepoočnica pridavala pramenu riđe kose i bledilu pegavog čela nešto izrazito tužno” – jedna je od prvih rečenica trećeg romana Nine Berberove. Sa nepunih 20 godina biva osuđena na izgnanstvo i tu kreće njeno stvaralaštvo. „Knjiga o sreći” priča je o ženi, odrastanju i sazrevanju. Dotiče se dubokih tema opstanka, ali i ljubavi kao najvećeg spasioca od teškog životnog puta. Jaka, potresna, a opet nežna priča koja greje kišovite jesenje dane i vraća veru u bolje sutra…

redleaf89-daljine

@redleaf89 – Daljine

Roman „Daljine” Magde Sabo podeljen je na četiri dela kako bismo se upoznali sa likovima koji su delovi slagalice zvane Iza. Iza je centralni lik, a svaki od ovih delova nam pomažu da formiramo sliku o njoj, da pokušamo da razumemo njene postupke i razloge za iste. Ona je neko ko nikada nije voleo da čuje tužne pesme, priče koje će je rasplakati, bežala je od svakog mogućeg kraha u svom životu. Od svog tog bežanja Iza će izgubiti sebe, ali i ljude koje je vole, biće i ostaće zauvek usamljena, i nikada neće naći to toplo mesto za kojim traga.

ivanaortainwonderland-na-kafi-kod-sekspira

@ivanaortainwonderland – Na kafi kod Šekspira

Zahvaljujući ovoj knjizi, prošetala sam hodnicima i sobama čuvene Margaret Diras, Darela, Hundertvasera, Van Goga, Milene Barili, Dučića, Rembranta i mnogih drugih uticajnih umetnika koji su obeležili našu istoriju. Sanja Domazet istražuje eterične svetove kuća, zbližava nas sa duhovima ovih velikih i značajnih ljudi, koji jos uvek i zauvek, lutaju odajama svojih domova i dočaravaju nam, na najsuptilniji nacin, svoj mikrosvet.

thegirlwhoplayedwithbooks-nebo-mog-potkrovlja

@thegirlwhoplayedwithbooks – Nebo mog potkrovlja

„Nebo mog potkrovlja” je zbirka u kojoj se nalaze i pesme i priče. Ovo je knjižica sazdana od emocija. Sigurna sam da će svako ko odabere ovaj naslov uživati u divnim rečima autorke.

Bukstagrameri preporučuju: Šta čitati ove jeseni?

Priredila: Milica Barać

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....