Bukstagrameri predlažu: Šta čitati ovog proleća?

Bukstagrameri predlažu: Šta čitati ovog proleća?

Već pomalo tradicionalno, pišem vam predloge knjiga koje možete čitati ovog proleća. Kao i do sada, listu nisam sastavljala sama, nego sam u pomoć pozvala divne devojke sa bukstagrama. Uživajte u proleću, divnim mirisima, cvrkutu ptica, šolji jake kafe i književnim delima koje vam preporučujemo.

Angelina (@aelysianabooks)

Momo Kapor – „Beleške jedne Ane „

Nemilosrdna analiza teškog vremena u Beogradu, napisana iz ugla tinejdžerke na jedan jako duhovit način. „Šta zn​​ači odrasti? ići neprestano ulicom kao da si negde zadocnio…”

Jelena (@muza_ruske_avangarde

Jovana Iv – „Za pobedu postoje i drugi načini“

Dolazak proleća, dužih dana i veselijih boja pravo je vreme da se malo osvežimo sa nekim novim naslovom u našoj biblioteci. Moja preporuka za ovo proleće je „Za pobedu postoje i drugi načini” Jovane Iv. Ljubav, mlade devojke, fudbal – pitate se šta tu može biti novo i zanimljivo, a da već niste pročitali milion puta. Verujte da se Jovanina knjiga ne ispušta do poslednje strane i da je pravo osveženje u moru današnjih naslova. U planu i procesu su još dva nastavka tako da ćete imati šta i da jedva čekate, posle uživanja u zanimljivoj priči.

Kristina (@odlomak_knjige

Elena Ferante – „Moja genijalna prijateljica“

Umeće pisanja Elene Ferante sam upoznala marta 2021. godine čitajući upravo knjigu „Moja genijalna prijateljica”. Elena i Lila će vas voditi kroz Napulj, njegovo siromaštvo i odsustvo prilika. Pokazaće vam koliko znače mali koraci za promenu života i podsetiće vas na nesavršenosti koje čuče u svakoj osobi. Nećete ih uvek voleti, ali njihova međusobna, nesvakidašnja i vanvremenska ljubav i podrška onda kada je to najpotrebnije će vam probuditi leptiriće u stomaku, baš kao što ih budi i proleće.

Jelena (@booksjelena

Trejsi Garvis Grejvs – „Ostala je uvek ista“

„Ljubav koja sledi samo svoja pravila.” Jedna od knjiga koju bih preporučila za čitanje ovog proleća je knjiga autorke Trejsi G. Grejvs „Ostala je uvek ista”. Idealna za prolećne dane ova uzbudljiva i romantična ljubavna priča će vas zabaviti i vratiti vam veru u pravu ljubav. Anika je devojka koja voli knjige više od ljudi. Osim knjiga obožava i šah i upravo će partija šaha dovesti Džonatana u njen život. Da li će on uspeti da je osvoji i šta će se među njima dešavati, ostavljam vama da otkrijete.

Jovana (@zaljubljena_u_knjiige

Donato Karizi – „Žena sa cvetom od papira” 

„Žena sa cvetom od papira”  predstavlja sasvršen „noir” za ove prolećne dane. Ako poznajete Karizija kao pisca trilera, ovaj roman vas može iznenaditi. Ovo je sjajno napisana priča o životu glavnih likova sa dozom misterije i odličnih obrta. Zato knjigu u ruke i uživajte!

Dijana (@scochyca

Lia Luis – „Draga Ejmi Blu“

Ejmi Blu živi u Engleskoj, ima 16 godina i jednu tajnu. Napisala ju je na papirić zajedno sa svojim imenom, adresom i brojem telefona, ubacila u crveni balon i pustila ga u vazduh. Nekoliko nedelja kasnije, na francuskoj obali pronalazi ga tinejdžer Lukas i odmah joj se javlja. I nakon 14 godina, i dalje su najbolji prijatelji. Veče pred 30. rođendan govori joj da ima nešto da joj saopšti. Da li će napokon dočekati njegov poljubac ili će joj slomiti srce?

Divna, topla, romantična priča je odličan izbor za prolećno čitanje.

Milica (@thegirlwhoplayedwithbooks)

Džejn Ostin – „Gordost i predrasuda“

Moja preporuka ovog proleća ide knjizi „Gordost i predrasuda“. Ukoliko do sada niste pročitali ovaj klasik svetske književnosti, pravi je trenutak da uronite u XIX vek i prepustite se najlepšoj ljubavnoj priči svih vremena, ako mene pitate.

Nadam se da ste na ovoj listi pronašli neki naslov koji vas je zainteresovao. Ukoliko odaberete neki od naših predloga, obavezno javite utiske.

Bukstagrameri predlažu: Šta čitati ovog proleća?

Autor: Milica Barać

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....