Budite ono što jeste i budite sretni

Život je tako lijep ali kratak, zato nemojte gubiti dragocijeno vrijeme na pogrešne stvari, pogrešne ljude. Prestanite žuriti i tražiti sreću u materijalnim stvarima ili u drugim ljudima. Sreća i sve što nam je potrebno nalazi se unutar nas. Znam da ste to sigurno već često čuli i mnogi ne vjeruju u to, ali jednom kad povjerujete, onda vam se sve čini mogućim.  U životu nam sve dođe u pravo vrijeme kad smo spremni za to. Često nešto zaboravimo i kad se najmanje nadamo iznenadi nas. Zato ne treba ništa pokušavati na silu. Baš suprotno. Da bi stigli do svoga cilja usporite, zastanite, predahnite. Budite ovdje i sada i dišite punim plućima. Trebate što manje strahovati, a više vjerovati. Prestanite se brinuti, počnite se nadati. Uživajte u ljubavi prema sebi i svojim najbližima. Žuri polako.“ To je jedna latinska izreka koju u posljednje vrijeme slijedim, što bi svima preporučila.

srecna zena

Zvuči pomalo čudno, ali je efikasno.  Ne žurim više nikud, hoću da sam svijesna svakog trenutka. Sve dok sam mislila da ću negdje zakasniti, kasnila sam uživati u životu. Godine prođu tako brzo. Zato trudite se da svaki svaki novi dan odvojite vrijeme samo za sebe, ali da počnete uživati u tom vremenu. Kad to budete redovno ponavljali postaćete produktivniji, kreativniji i sretniji. Smanjit ćete stres i napetost, počećete više uživati u životu i imati više energije u svakom novom danu. Razbistrite svoj um i opustite tijelo. Vratiće vam se duplo. Prestanite se kritizirati, žaliti za propuštenim prilikama. Svaki novi dan je prilika da ga napravite naljepšim danom u svom životu. Iskoristite ga pametno. Nemojte dozvoliti da vas prođe ni jedan dan bez smijeha, budite sretni bez nekog razloga.

srecna zena

Koliko nam je važno da možemo biti ono što jesmo postane nam jasno tek kad se prestanemo truditi biti neko drugi. Kad odbacimo sve uloge, kalupe i standarde. Kad dođemo do spoznaje da smo vrijedni baš takvi kakvi jesmo. Nema potrebe da glumimo i pretvaramo se. Počinjemo cijeniti sebe i svoje vrijeme, spremni smo ponekad reći NE. Tada znamo da ne moramo ništa, ali da možemo probati sve za šta nam se ukaže prilika. Taj osijećaj nam pruža zadovoljstvo i mir. Cijeli život je prilika i treba da ga maksimalno koristimo. Neznamo koliko dugo imamo tu mogućnost. Šteta je brinuti zbog stvari ili ljudi koje ne možemo promijeniti. Promjenite perspektivu i pogled na svijet. Brige nisu nikad ništa popravile. To ne znači da ne morate ni o čemu brinuti. Brinite o tome da se osijećate dobro, da ste zahvalni i sretni. Onda ste automatski i zdraviji, opušteniji. Budite svoji jer takvi ste perfektni.

Autor: Suada Duraković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Razmišljajte o putu ka napretku

Razmišljajte o putu ka napretku. Brz način života ima...

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica. Sočni aromatični kolač...

Biološka terapija

Biološka terapija. Biološka terapija predstavlja tretman koji treba da...

Dokaz da si dovoljan sebi

Dokaz da si dovoljan sebi. Da biste postali ili...