Budite muzikalno biće koga sreća hoće

Danas jedna posebna tema. Imam potrebu da pišem o muzici o toj neopipljivoj umetnosti koja nam svima u nekim trenucima ulepšava život, čak i spašava isti svojom lekovitošću i lepotom. Danas želim da istaknem važnost muzike za osobe sa invaliditetom iz moje perspektive.

Da doživljaj  bude potpun ja slušam muziku dok pišem ovaj tekst. Meni je muzika u mnogo životnih situacija bila najbolji saveznik, i sa sigurnošću mogu reći da muzika može pružiti mnogo benificija  svakoj osobi zbog toga što kvalitetna i dobra muzika budi osećaj za ritam, za pokret, za emociju, za umni zaključak. Osoba na osnovu ritma, melodije, i teksta treba doneti umni zaključak da li joj se dopada određena muzika. Što zahteva proces reagovanja, promišljanja i zaključivanja. Što pokazuje da su sve funkcije čoveka u tom procesu uključene. Što je dobro za svaku osobu sa invaliditetom. Sledeći benefit koji muzika pruža je dobro raspoloženje i lučenje serotonina hormona sreće. Poenta je da se uz muziku u čoveku sve brže razvija. Muzika deluje delotvorno na svaku nervnu ćeliju čovekovog uma, na svaki atom čovekovog tela ali takođe i na svaki pedalj čovekove duše. Pisanje ovog teksta uz muziku za mene je bilo kao terapija za moj um, za moju psihu, za moje telo, i za moje emocije. I trenutno mislim da nema veće lepote od ove.

Zbog toga otvoreno molim sve ljude koji čitaju ovaj tekst da ne zanemare značaj dobre muzike u njihovom životu pogotovo ne sada kada smo imali posla sa ovom pandemiom i svim ostalim nesrećnim okolnostima kojima smo bili pogođeni.

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....