BUDI SVOJA

Nema ti druge navuci rukavice i uđi u ring. Celoga života bacaće na tebe drvlje i kamanje . Pusti ih jer ne znaju bolje. Protivnici koji su tebi važni su tvoji strahovi,brige i sva negativna uverenja kojima si ispunio/la glavu. Sve ostalo je poput udarca malog nožnog prsta. Bolno i iritantno a opet prolazno poput treptaja. Zaboravi na druge sparinguj sa sobom i uči. Na svako ne mogu pokušaj iz inata. Ako treba uperi srednji prst u sebe ( da znam bezobrazna sam) i pošalji čudovište koje te sputava tamo gde pripada, u zaborav.

Odbaci masku koju nosiš samo da bi se svideo/la drugima. Transformiši se poput gusenice i osvetli svoju suštinu. Tada se stvari razčiste i postave na svoje mesto. Svi ljudi koji su zahtevali da budeš njihova kopija nestaju. Olakšanje dolazi jer shvataš da su ti oni bili teret.

Propuštene su samo one prilike kojima dozvoljavaš da te napuste. Sve što pokušaš donosi ti novo znanje i iskustvo.

Pobedi sebe, sebe radi i otkrij ko si kada si samo svoj/a. Živi i pusti druge da žive, deluje tako jednostavno a ipak se često ponavlja. To je lekcija koju još uvek učimo. Da bi ostali verni sebi moramo drugima pružiti istu šansu. Navikli smo da idemo linijom manjeg otpora. Stalno se auto cenzurišemo pazeći na svaku reč koju izgovorimo. Opterećeni drugima brišemo sve što bi smatrali neprikladnim. Onda kada ostanemo sami shvatamo da nas često ni bliski prijatelji ne poznaju.

Šta je pravi razlog za to?

Nismo im dozvolili umesto toga stvorili smo likove za svaku situaciju. Oni možda jesu realistični često se nekako srodimo sa njima ali kada se zavesa spusti oni su ipak samo dim i ogledala.

Pobedi sebe i predstavi se ponovo svetu. Nosi svoje stavove i ideje kao ordenje. Pusti da tvoj glas odjekne prostranstvom i stigne do onoga čemu je namenjen. Neko ili nešto čeka na tebe. Oslušni druge glasove možda su i oni sputani poput tebe. Ostavi im prostor, pusti da se oglase uvidećeš da nije sve onako kao što izgleda. Nečiji blistav osmeh prikriva bol, namršteno lice čuva toplu dušu.

Budi svoj/a jer to niko drugi ne može. Čak ni jednojajčani blizanci koji izgledaju identično a rođeni su u samo par minuta razmaka nemaju iste karaktere. Zašto bi onda bio/la kao drugi? Kako očekuješ da te oni vide kada se skrivaš?

Pobedi sebe jer ti se može. Budi svoj/a zato što ti samo tvoja prava priroda može doneti život koji ti je namenjen.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...