BUDI KORAK ISPRED KONKURENCIJE

Pripremi se za razgovor za posao
Ako se dobro pripremite, šanse da dobijete posao prilično su velike. Iako može da bude stresno jer imate samo jednu priliku da ostavite dobar utisak na potpune strance, ipak i u svemu tome ima i dobra strana. Određena pitanja čućete gotovo svaki put pa je uglavnom lako definisati poželjne odgovore na ta pitanja.
RECITE NEŠTO O SEBI
Postavite se prema ovom pitanju tako što ćete odgovor povezati sa opisom radnog mesta za koje ste se prijavili. Pripremite unapred par rečenica koje vas najbolje opisuju, a koje treba da obuhvate dosadašnje radno iskustvo, obrazovanje i eventualna dostignuća.
OSVRNITE SE I NA SVOJE MANE
Ovo je trik pitanje na kom insistira svaki menadžer ljudskih resursa. Zato što svako ko je svestan svojih prednosti, mora biti svestan i svojih mana. Nemojte ni u kom slučaju kao manu navoditi to što možda „previše radite“ Radije spomenite nestrpljivost u odnosu na rokove koji su vam postavljeni. Ne morate direktno da istaknete neki potencijalni nedostatak nego preformulišite to tako da ta osobina ide u vašu korist.
OČEKIVANJA VISINE PLATE
Sasvim je normalno da nemate jasnu sliku koju tačnu platu možete da očekujete. Uvek možete da kažete kako nemate dovoljno informacija o tom poslu pa da pitate poslodavca koja su njegova očekivanja od vas pa ćete na osnovu toga da se orijentišete po pitanju visine plate. Možete takođe da date neka očekivanja koja su u rangu sa vašim trenutnim uslovima i kriterijumima koje ispunjavate.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...