Budi dosledna!

Budi dosledna! Svi mi se povremeno borimo da istrajemo u ideji da budemo dosledni. Dosledni u poslu, porodičnim, partnerski odnosima, prijateljskim. Svako od nas želi da bude dobar u onome što radi i ostvari sve ciljeve iz svake životne oblasti. Važno je da ne zaboravimo šta je balans, šta je predah. Koliko je važno očuvati mentalno zdravlje usled stresa i gomilu obaveza koje nam se nižu tokom dana. Zato, pažljivo pročitajte tekst do kraja i pištie nam vaše utiske.

Budi dosledna!

dosledna

Za početak dana – dišite pravilno. Par minuta vam treba da biste se osvežili limunadom sa đumbirom. Napravite jutarnju rutinu po sopstvenom senzibilitetu. A u toku dana sigurno imate previše obaveza. Pravite pauze, uživajte, odmarajte. Ali morate i da radite može neke stvari koje vam nisu entuzijastične, morate da odete na posao čak i kada vam nije dan. Važno je da prepoznamo sve te trenutke. Budite obazrivi, budite flesibilni i uživajte u toku dana. Nađite barem 15 minuta za sebe kako bi smirili misli i ostali dosledni pri obavljanju obaveza. Veštine upravljanja vremenom moraju se strpljivo učiti i redovno praktikovati kako bi ostvarili sve svoje zadatke koji vode ka uspehu. Cilj je da se razvijete lično i profesonalno na najbolji mogući način.

budi-dosledna

Uveče  napravite listu zadataka, obeležite šta je bitno a šta hitno.

Manje bitni zadaci mogu oduzeti mnogo dragocenog vremena, a mi im nudimo previše energije jer su lakši ili manje stresni. Često se to dešava zar ne? Mnogo je važno odrediti prioritete kada svoje obaveze i zadatke raspoređujete. Obavezno sve zapisujte, jer se često dešava da u gomili obaveza propustimo nešto šta smo zapisili. Konstantan stres i gužva na poslu vas mogu poremetiti ali opustite se. Nađite neku aktivnost koja će vas opustiti. O organizaciji je bilo više puta pisano u našim tekstovima, ali ponovićemo. Dakle, organizacija je ključ uspeha u kombinaciji sa disciplinom. Organizacija je pravo umeće.

I za kraj…

Prvi korak na novom putu promena, jeste svakako prihvatanje ograničenja i sebe kao potpuno nesavršeno biće.

Autor: Jelena Vučković

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...