Budi dosledna!

Budi dosledna! Svi mi se povremeno borimo da istrajemo u ideji da budemo dosledni. Dosledni u poslu, porodičnim, partnerski odnosima, prijateljskim. Svako od nas želi da bude dobar u onome što radi i ostvari sve ciljeve iz svake životne oblasti. Važno je da ne zaboravimo šta je balans, šta je predah. Koliko je važno očuvati mentalno zdravlje usled stresa i gomilu obaveza koje nam se nižu tokom dana. Zato, pažljivo pročitajte tekst do kraja i pištie nam vaše utiske.

Budi dosledna!

dosledna

Za početak dana – dišite pravilno. Par minuta vam treba da biste se osvežili limunadom sa đumbirom. Napravite jutarnju rutinu po sopstvenom senzibilitetu. A u toku dana sigurno imate previše obaveza. Pravite pauze, uživajte, odmarajte. Ali morate i da radite može neke stvari koje vam nisu entuzijastične, morate da odete na posao čak i kada vam nije dan. Važno je da prepoznamo sve te trenutke. Budite obazrivi, budite flesibilni i uživajte u toku dana. Nađite barem 15 minuta za sebe kako bi smirili misli i ostali dosledni pri obavljanju obaveza. Veštine upravljanja vremenom moraju se strpljivo učiti i redovno praktikovati kako bi ostvarili sve svoje zadatke koji vode ka uspehu. Cilj je da se razvijete lično i profesonalno na najbolji mogući način.

budi-dosledna

Uveče  napravite listu zadataka, obeležite šta je bitno a šta hitno.

Manje bitni zadaci mogu oduzeti mnogo dragocenog vremena, a mi im nudimo previše energije jer su lakši ili manje stresni. Često se to dešava zar ne? Mnogo je važno odrediti prioritete kada svoje obaveze i zadatke raspoređujete. Obavezno sve zapisujte, jer se često dešava da u gomili obaveza propustimo nešto šta smo zapisili. Konstantan stres i gužva na poslu vas mogu poremetiti ali opustite se. Nađite neku aktivnost koja će vas opustiti. O organizaciji je bilo više puta pisano u našim tekstovima, ali ponovićemo. Dakle, organizacija je ključ uspeha u kombinaciji sa disciplinom. Organizacija je pravo umeće.

I za kraj…

Prvi korak na novom putu promena, jeste svakako prihvatanje ograničenja i sebe kao potpuno nesavršeno biće.

Autor: Jelena Vučković

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...