Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje „Heroine“ uvodi velike projekte i konferenciju

 

Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje „Heroine“ uvodi velike projekte i konferenciju. Udruženje „Heroine“ je odlučno u borbi za pružanje podrške ženama koje su preživele različite oblike nasilja, samohranim majkama i majkama dece sa posebnim potrebama. Ovo udruženje, koje sada kreće s punim kapacitetom i velikim projektima, ima za cilj stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za sve ove žene.

Nasilje, koje se danas može nazvati epidemijom, zahteva hitno delovanje. Nasilje u porodici, u zajednici, na radnom mestu i u širem društvenom kontekstu postalo je alarmantno učestalo.

udruzenje-heroine
Marija Lakić – Udruženje Heroine

Udruženje „Heroine“ shvata da ženama treba pružiti ne samo podršku u donošenju odluke da napuste nasilnog partnera, već i kontinuiranu pomoć nakon tog ključnog koraka. Samohranim majkama, koje se suočavaju sa izazovom vodjenja porodice same, udruženje nudi podršku putem različitih seminara, edukacija, kurseva, poslovnih prilika i donacija. Zajedno s njima, Udruženje „Heroine“ razume da je danas teško biti samohrani roditelj i želi im pomoći da se izbore s tim izazovima.

Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje „Heroine“ uvodi velike projekte i konferenciju

U budućem periodu, fokus Udruženja će biti na podršci ženama nakon što napuste sigurne kuće. Ovde će se ponuditi privremeni poslovi i donacije kako bi se ženama pomoglo da se samostalno izdržavaju i započnu novi, samostalni život. Takođe, Udruženje će pružiti podršku majkama koje imaju decu sa posebnim potrebama kroz seminare, rekreacione izlete i panele, kako bi im pomoglo da bolje razumeju i brinu se o potrebama svoje dece.

Najnoviji korak ovog udruženja je organizacija konferencije koja će obuhvatiti dva ključna panela s važnim temama. Prvi panel će se baviti prepoznavanjem nasilnika i načinima zaštite žena u kritičnim situacijama, ulogom sigurnih kuća i prvim psihološkim izazovima koje žene prolaze nakon preživljenog nasilja. Prvi panel je zakazan za 28. oktobar. Drugi panel će se fokusirati na prepoznavanje psiholoških i mentalnih promena kod dece koja su preživela nasilje u porodici i načinima pružanja pomoći.

Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje „Heroine“ uvodi velike projekte i konferenciju

udruzenje-heroine
Marija Lakić – Udruženje Heroine

Cilj ovih panela je da informišu i osnaže članove Udruženja „Heroine“ kako bi bolje razumeli i prevazišli izazove nasilja. Takođe, konferencija ima za cilj podizanje svesti u široj javnosti o ovim važnim pitanjima i doprinosiće stvaranju društva u kojem žene i deca mogu živeti slobodno od nasilja i straha. Udruženje „Heroine“ nastavlja svoju hrabru misiju i poziva sve zainteresovane da se pridruže ovom naporu za stvaranje sigurnijeg i pravednijeg društva za sve žene i njihovu decu.

Borba protiv nasilja i osnaživanje žena – Udruženje „Heroine“ uvodi velike projekte i konferenciju

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...