Biti i ostati mlada: Kako koži lica vratiti mladost i jedrinu

Epitet kojim se često mladalačka koža lica opisuje, kao i koža telom uostalom, jeste jedrina. Jedra koža odlikuje se punošću, savršenom teksturom, bez finih linija, bora, zategnuta je, a tonus sasvim podignut. Naravno, s godinama dolazi do manje proizvodnje kolagena u organizmu. To dovodi do opadanja tonusa, pojave sitnih, pa sve vidljivijih bora, beživotnog izgleda kože… Normalno je da skoro niko ne voli da se godine očitavaju na licu. A posebno je nepotrebno voleti kada starenje može da se odgodi i ublaži.

Genetika jako utiče na činjenicu kakva će koža biti iz godine u godinu. Ali i ona može da se pobedi i to svakodnevnom negom. Nega treba da bude prilagođena vašem tipu i stanju kože, a ne korišćenju kozmetičkih proizvoda koji nisu adekvatni, kao i kvalitetnim tretmanima u kozmetičkim salonima koji su sigurni za njihovo izvođenje. Da, u salonima, jer nije potrebna plastična hirurgija da sve reši, ako prethodno opisane korake pratite. Jedan od tretmana koji predstavljaju nehiruršku, neinvazivnu intervenciju za povratak mladosti jeste i mezoterapija.

nega-lica

Šta podrazumeva mezoterapija lica

Ako želite da vratite svežinu i jedrinu svojoj koži, onda je mezoterapija odličan put za to. Postoje različite vrste injekcionih tehnika i koktela koji se mogu ubrizgati u kožu. Injekcija ne znači da je ovaj tretman bolan. Već da se sitnim, mezoterapijskim iglicama ubrizgava određen koktel u središnji sloj kože, sloj koji se naziva derma. Zašto baš u njega?

nega-lica

Tretmani odgovorni za blistavu i mladu kožu

U koktelima se nalaze sastojci potrebni za lepu, zdravu i mladu kožu, a u dermu se ubacuju jer drugačije do nje ne mogu da dođu, ni preko jednog kozmetičkog proizvoda. Tretman mezoterapije lica se radi koktelima koji uglavnom imaju u sebi hujaluronsku kiselinu, a pored toga se mogu naći amino kiseline, vitamini, minerali, koji ne samo da osvežavaju kožu, već dalje podstiču veću proizvodnju kolagena u organizmu, koji je odgovoran za mladu i blistavu kožu.

nega-lica

Jedinstven način delovanja

Biologique Recherche je tokom prethodnih decenija napravio ogroman zaokret u kozmetičkoj industriji kada je u pitanju profesionalna nega, a to se svakako proširilo i na svakodnevnu, kućnu negu. Mezoterapija iz njihovog ugla ne služi samo da podstakne proizvodnju kolagena i samim tim mlađu kožu, već i da bude potpora što boljem delovanju i učinku drugih tretmana i same nege. Tako su osmislili i mezoterapijske koktele, koji imaju i do 58 aktivnih sastojaka, za lepšu i sjajniju kožu.

nega-lica

Pažljivo odaberite tretman za sebe

Važno je da odaberete siguran i bezbedan kozmetički salon, salon u kojem rade obučeni i stručni kozmetičari. Nakon toga, raspitajte se koju kozmetiku koriste, čiji su kokteli, šta tačno u sebi sadrže, na koji način deluju. Svaki odlazak kozmetičaru trebalo bi da bude propraćen pitanjima o njihovom radu, sistemu rada, proizvodima, što vam daje zapravo odgovor da li će vam odgovarati ili ne.

Efekti nakon tretmana su neverovatni: aktiviraju ćelijsku regeneraciju koja dovodi do umanjenja bora, sitnih linija, i sprečavanja nastanka novih; imaju antioksidativni uticaj na kožu; jačaju zaštitnu funkciju kože; čine je hidriranijom, jedrijom, a na dodir mekšom i glatkom. Naravno, najbolje od svega jeste to što efekat nije trenutni, već dugotrajan, a njegovo dejstvo zavisiće od načina nege i vašeg ponašanja prema koži.

Autor: Ljiljana Bugarin

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...