BEOGRADSKI UMETNICI SVIM SRCEM ZA ANIKU MANIĆ!

Nedavno je u Beogradu u samom srcu grada, održano humanitarno umetničko veče „Preskoči prepreku“ za Aniku Manić, devojčicu obolelu od spinalne muskularne atrofije ili skraćeno SMA, tip 1, za čije lečenje terapijom zolgensma je potrebno izdvojiti neverovatnih 2,1 milion evra. S obzirom na to da je novac neophodno sakupiti u što kraćem roku, poznati radio časopis mladih i uspešnih novinara „NinoDrag zajedničarenje“ već drugu godinu u saradnji sa novinarkom Slađanom Bušić i njenom filantropskom organizacijom „Veselo lice“ organizuje humanitarno umetničko veče …

Mala Anika se bori sa najvećim izazovom koje jedno ljudsko biće može dobiti – izazov za očuvanje života. Organizatori su simbolično i pred učesnike postavili male kreativne izazove u duhu pomenute organizacije (izgovoriti pesmu u različitim raspoloženjima, tonalitetima, položajima, uz zvučne efekte, uz saradnju publike itd). I zaista su brojni učesnici vrlo dovitljivo odgovorili na svoje izazove, i te tako prijatno oneobičili sam umetnički događaj. Ovo veče prepuno kreativne energije i humanog duha vodila je Slađana Bušić, inače poznat vokal sa talasa Radio Beograda.

U kulturno – umetničkom programu predstavili su se poznati srpski muzički, dramski i drugi umetnici, ali i apsolventi koji neguju poeziju i njeno kazivanje: Milica Mladenović, Dea Džanković, Antonela Mik, pesnikinja Verica Preda PreVera, Marko Kragović, Vladimir Pešić, Danijela Kostić, Katarina Fiamengo Alispahić, Šimon Subota, Emilija Vučićević, Anđelija Dejić, Miloš Dekić, Igor Markešić, Miodrag Jovičić, Nikolina Nina Babić, Jasna Kinđić.  Da sve bude kao na Radio Beogradu, „Višnjica na torti i ona koja sve nas oseća i spaja“ kazivala je sopstvenu pesmu pod nazivom „Povez oko sunca“  renomirana Slađana Bušić u autentičnom odgovoru na izazov – odnosno, u dvoglasu sa Jasnom Kinđić.

Posebnoj čari večeri doprineli su svojim vokalnim bravurama Aleksa Nedeljković i SKARDUS, otvorivši, a potom i zatvorivši umetnički program večeri numerama iz srpske i ruske muzičke nacionalne baštine. Pored tenora Nedeljkovića, sastav čine i Nataša Velimirović alt, Strahinja Tričković bariton i Nemanja Paleksić bariton. Inače, ovo je bio premijerni nastup novog muzičkog sastava koji osvaja medijsko nebo Balkana.

Za važan medijski doprinos umetničkom humanitarnom događaju „Preskoči prepreku“ dodeljene su zahvalne povelje beogradskim novinarima Nikoli Radanoviću i Aleksandri Kurteš (dnevne novine Politika), kao i svim učesnicima u kulturnom programu.

Plemenitim zajedničkim iznedravanjem lekovite kreativne energije, pokrenuli su talas humanih gestova koji su na Anikin humanitarni broj doneli preko 14 000 SMS poruka (od po 200 dinara) i novac u određenom iznosu, i time je približili za korak njenoj šansi ka izlečenju.

No, borba je i dalje u toku, te je neophodno da prosledite apel da se ukuca 858 na 3030.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...