BEOGRAD- GRAD PROMENA

On je uvek u pokretu. Energija promena oseća se u vazduhu. Možda na prvi pogled i ne deluje tako privlačno kada u nekom gradu stalno nešto radi i pulsira gradski ritam non stop. Gužva i užurbanost ne doprinose baš osećaju harmonije i sklada, zar ne ?!
 Ipak, kad dođete u Beograd, ne dajte da vas sve to zavara. Tamo gde ima nedostataka, ima i prednosti. U glavnom gradu dešavaju se radikalne promene…Raspoloženje promena oseća se u vazduhu. Sada je najbolje vreme da istražite ovaj grad jer će vam za par godina biti neprepoznatljiv.
Otkako je osnovan, Beograd se stalno menjao. Transformacija je ovde gotovo konstanta. Ili svakodnevnica. Kako više volite. Više od 40 puta u svojoj istoriji, Beograd je bio uništavan i ponovo sagrađivan. Impresivna činjenica, slažete se ?
Neki smatraju da ovaj grad spolja deluje sivo i da nema taj neki sjaj koji je drugima prepoznatljiv. Ipak, prvi utisak vara. Uronite dublje u život grada i primetićete da potencijala ima svuda. Iza svakih vrata moglo bi da vas iznenadi nešto neočekivano.
Promenljiv duh prestonice mnogo bolje se primeti u svakodnevnim događanjima, nedaleko od doteranih i sređenih mesta. A beogradski underground uvek je bio živ.
Kada je u pitanju toliko transformacija, lako je izgubiti svoj kompas. Ali i to se može jednostavno rešiti. Sa tvrđave Kalemegdan pruža se pogled na večno srce grada, kome sve te promene nikako ne mogu da naškode. To je mesto na kome  se reke Dunav i Sava spajaju i kreću ka novom jutru na istoku.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...