Belocrkvanska jezera kao more

Pošto ove godine na more teško da će se otići, ali to nije razlog da se ne uživa u ovim toplim danima. Mi smo iskoristili toplo vreme u subotu i uputili se u Belu Crkvu, grad koji se nalazi u blizini granice sa Rumunijom, na kupanje u jezerima. Po dolasku u grad malo smo prošetali po parku, po malim i uzanim ulicama, došli do crkve i svratili na brzinsku jutarnju kafu, pre nego što smo se uputili na kupanje.

Što se tiće jezera imate: Glavno jezero, Vračevgajsko jezero, Jezero Šljunkara, Šaransko jezero.

Vračevgajsko jezero ima kamp jedinice, bungalove. Plaža je šljunkovita, ima suncobrane, ležaljke. Za najmlađe ima tobogane, ljuljaške. Na obali  je kafić i restoran.

Jezero Šljunkara je najveće jezero, sa širokom plažom. Jezero je opremljeno tuševima, ležaljkama. Ima restorana sa hranom. Takođe ovo jezero ima ostrvo. A ukoliko volite netaknutu prirodu, postoje i uvale, gde možete da plivate i uživate u prirodi.

Što se tiće Šaranskog jezera, ono je više za ribolovce, jer nije opremljeno za kupanje. Tako da ako volite mir, tišinu i odmor pored vode, ovo može da bude vaš izbor.

Mi smo otišli na Glavno jezero, koje ima opremljene dve plaže. Deo plaže je betoniran, dok onaj pored vode predstavlja šljunak. Ovde možete da iznajmite pedaline (pola sata je 300 dinara, dok je sat vremena 500 dinara). Imaju dve plaže: dečiju sa šljunkom i glavna plaža sa betonskim kejom i tuševima. Tu je i skakaonica, tako da ljubitelji adrenalina mogu ovde da uživaju. Osim ovih plaža postoje još sređene „uvale“, koje su betonirane i sa stepenicama, tako da ukoliko želite da imate neki mir, tišinu i privatnost možete da iskoristite te uvale za sunčanje i kupanje.

Uz duž celog jezera ima mnogo privatnih smeštaja, tako da ukoliko želite da boravite više dana, možete da iznajmite sobe/apartmane. Na jezeru rade restorane, kafići.

A za ljubitelje kampovanja – ovde imate kamp za prikolice sa tuševima.

Što se tiče nas, mi smo uživali u suncu, kupanju, vožnji na jezeru, ali mislim da bi trebali da ga malo više počiste. (Meštane su rekli da do pre nekih tri godine jezero nije bilo baš najbolje počišćeno, da je bilo celo zaraslo. Na kraju su ovamo ubacili i ribe amur da bi jeli tu travu i da pomognu u rasčišćavanju jezera).

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...