Baš kada ne ide volite sebe još više Baš kada ne ide volite sebe još više
Znate li ko je najveći i najoštriji kritičar čoveku? Pa on sam sebi.  A znate li kada je najoštriji kritičar sebi? Kada ima najgore... Baš kada ne ide volite sebe još više

Znate li ko je najveći i najoštriji kritičar čoveku? Pa on sam sebi.  A znate li kada je najoštriji kritičar sebi? Kada ima najgore životne situacije, kada najmanje to treba biti. Šta je sa nama ljudima? Šta nas navodi da se prema sebi ponašamo kao neprijatelji? Navodi nas verovatno uverenje koje nam je nametnuto. To je da ne smemo sebe previše maziti  ako želimo biti kvalitetni ljudi.

Nemojte biti surovi prema sebi to vam neće dati dobre rezultate samo ćete dodatno emocionalno onesposobiti sebe. Kada vam ne ide prihvatite da vi niste stoprocentno odgovorni za to što vam se trenutno dešava.

Imajte strpljenja za sva svoja stanja, proći će, moraju proći. Bez obzira šta trenutno proživljavate ne umanjujte svoju vrednost i svoje mogućnosti jer vi nemate ništa vrednije od sebe u životu. Zašto se onda udaljavate od sebe? Kada osetite bes prema sebi, ili bilo koju emociju niske frekvencije svesno sebi ponovite da volite sebe bez obzira na spoljašnje događaje u vašem životu i osetićete olakšanje.

Nakon više puta ponavljanja ove radnje to će vam postati stalna navika. U tim i svakodnevnim situacijama darujte sebi male znakove ljubavi u vidu osmeha dok gledate sebe u ogledalu. Dok se umivate, šminkate ili brijete osvestite koliko imate lepe crte lica, lepe oči, kakve nema niko. Unikat ste, počnite od malih stvari a one podrazumevaju da volite i poštujete sebe.

Autor: Milica Đorđević

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *