Balkanopolis & prijatelji u Sava Centru – Moderna tradicija Balkana

Svetski poznati multiinstrumentalista Slobodan Trkulja i njegov sastav „Balkanopolis“ nastavljaju sa serijalom koncerta „Balkanopolis & prijatelji“, u Novom Sadu su 7. februara u SNP i u Beogradu  8.februara u Sava Centru.

(Foto Anastasija Anja Zec)

Muzika koju izvode je zasnovana na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas. Pored energičnih nastupa poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki.

Simpatični muzičar ostavlja publiku bez daha gde god da se pojavi, pa je proteklih godina osvajao Aziju, održavši mnogobrojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje. Da ostavljaju traga gde god se pojave govori i podatak da se več pola godine o njima snima dokumentarni film, u režiji kineske CCTV televizije.

Ciklus koncerata “Balkanopolis & prijatelji” otvorio je 2015. godine veliki koncert u Beogradskoj Areni, kada su se sem Trkulje i članova orkestra pojavili i fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal i drugi.

(Foto Anastasija Anja Zec)

Ne sumnjamo da će i naredni koncerti biti podjednako dobri kao prethodni. Posebno iznenađenje za publiku ovog puta biće izvođenja sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po dalekom istoku.

A o predstojećim koncertima, sam umetnik koji svira preko 15 instrumenata, rekao je:

U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika Balkanopolisa dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Jedva čekam nove susrete sa publikom i uzbuđen sam jer ćemo na koncertu imati drage goste iz inostranstva. Pozvali smo prijatelje koje smo stekli na proputovanjima širom sveta da pokažemo svu lepotu naših različitosti i istovremeno svu lepotu onog što nas čini istim. „

(Foto Anastasija Anja Zec)

Ukoliko želite da uživate u muzičkoj čaroliji zasnovanoj na spajanju nespojivog ulaznice u pretprodaji za Beograd možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na svim prodajnim mestima tickets.rs kao i na blagajni Sava Centra. A za Novi Sad ulaznice u pretprodaji po ceni od 1.500, 1.800 i 2.000 dinara možete uzeti na blagajni SNP i gigstix prodajnim mestima.

Priredila: Danica Žunjanin

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...