Balans između porodičnih i poslovnih ciljeva

Balans između porodičnih i poslovnih ciljeva

Kako uspostaviti balans između porodice i poslovnog života? Ono što morate da znate, da je to vaš lični izbor. Verujemo da ovo može biti velika životna dilema, jedan od najvećih izazova – kako da pronađete način da uskladite vreme koje želite da provedete sa porodicom i vreme sa poslovnim obavezama. Zato, uskadite prioritete, dobro razmislite šta tačno želite. Zaista je moguće uskladiti lične i poslovne ciljeve, bitno je napraviti dobru organizaciju i planirati svaki korak. Usponi u ostvarivanju poslovne karijere ne treba automatski da isključe i ostvarivanje porodičnih ciljeva i obrnuto. Zapamtite, vaše dete će samo jednom biti beba, potrudite se da uživate u trenutku odrastanja i ulažite vreme za igru.

Osećaj krivice

Zapamtite, ako ste mama koja radi – vi doprinosite porodici. Imate priliku omogućiti dobar i lep život deci, kvalitetnije školovanje, zabavno slobodno vreme ili putovanje. Ako se nađete u nelagodnoj situaciji na poslu, zajte, to je deo života, deo procesa. Uvek vratite misli na cilj, a to je kvalitetniji život za decu. Primanja kojim doprinosite porodici su važna! Zato se često javlja osećaj krivice kod mladih mama koje provode dosta vremena na poslu a manje kući. Verujte, bolje je 10 posvećenih minuta sa detetom nego nezadovoljna mama ceo dan. Deca će to umeti da cene! Kada se nađete u nelagodnoj situaciji, kada dođu problem, umor, pričajte sa partnerom ili prijateljima – svakako je lakše podeliti sa bliskim ljudima problem.

Bolja organizacija

Možete iskoristiti trenutak kada se deca igraju ili spavaju, proverite mejlove, pozive ili poruke. Na taj način ćete lakše organizovati posao. Posvetite se i partneru, razgovarajte kako možete zajedničkim snagama da organizujete vreme. Podrška je najvažnija!

Ljubav prema sebi

Znamo da umete da budete dobar organizator i planer. Uvereni smo da možete apsolutno sve što zamislite. Imate apsolutno svu podršku redakcije! Ali, zapamtite, odvojite vreme za sebe. Ako se dovoljno posvetite sebi, onda ćete zapravo i na svim ostalim poljima biti uspešni! Radite ono što volite, uživajte u šolji kafe, dobrom filmu ili čitajte knjigu. Posvetite se sebi!

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....