Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

Današnji datum nosi posebnu simboliku za srpski narod i Evropljane. Zbog samog obeležavanja „Dana pobede nad fašizmom“ i „Dana Evrope“. A da sve bude u znaku ovih značajnih datuma, poznata crossover pijanistkinja Andrijana Arlen je tim povodom najavila premijeru kompozicije i spota. I to u čast prohujalih vremena i pobede!

Premijera spota ove pijanistkinje, inače dobitnice mnogih nagrada, za kompoziciju „Pobednički marš”, je danas. Kada čitava Srbija slavi “Dan pobede nad fašizmom“ i „Dan Evrope”. Andrijana je odlučila da baš na današnji dan obraduje poštovaoce koji strpljivo iščekuju njenu muziku. Odnosno, autorsku pesmu kojom nikako drugačije, ulazi u svetske anale medija.

Prilikom snimanja spota za ovu pesmu nadomak reke, brojni prolaznici su imali prilike da uživo posmatraju kako protiče stvaranje ovog materijala. Ali i da čuju novu pesmu. Osim što je bilo zanimljivo gledati sve te kamermane, dizajnere svetla, producente, šminkera, frizera, ostalu opremu i sve što ide uz tehniku ovog projekta. Uverili su se u autentičnost nove pesme, naslutivši da je ova kompozicija poput srpske himne.

Potom je usledilo upoznavanje sa Andrijanom, oduševljenje njenom prirodnošću i lepotom, fotografisanje… Kako smo zapazili, spot je sniman više od 10 sati. Kadrovi za klavirom pored reke slute na romantiku i uglednu moć. A kada Andrijana sedne i prepusti se svojim notama, za njom ne možete a da ne zaustavite emocije. Jer ih ona prenosi sa takvom strašću i ljubavlju da zavolite svaku kompoziciju koju ona izvodi.

„Pobednički Marš“ je treća i poslednja kompozicija sa Triologije Fenix (Phoenix Trilogy) koju sam posvetila Srbiji. Kao što je već poznato, prve dve pesme su cover aranžmani. Koje smo Andreev iz Makedonije i ja predstavili na malo dramatičniji i orkestarski aranžman. Dok je „Pobednički marš“ moja autorska kompozicija. Spot za treću pesmu na moje insistiranje, snimljen na, meni najlepšoj lokaciji, na Beogradu na vodi.

Inspiracija same kompozicije leži u isprajnosti i pobedi Srpskog naroda.

Koji kroz istoriju nije zaobiđen od patnje i ratova, ali zato uvek izađe kao pobednik. Podiže se ponosno kao Feniks iz pepela. Volela bih da ova kompozicija bude prihvaćena kao moj poklon vama i da kada je potrebna viša sila i motivacija za dalju životnu borbu. Melodija Marša kao neka matra vodi narod prema novim pobedama i da ne da da se duh i smisao života slomi kad god naiđu teški trenuci:“ izjavila je pijanistkinja i istakla:

Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

„Ukoliko se pažljivo pogleda spot, može da se protumači kao retrospektiva dešavanja i patnje. VIdećete prvi Svetski rat, bombardovanje… da bi se na kraju došlo do mesta pobede, koje u ovom spotu označava kula. Kako sam napomenula, sama melodija je jako laka za pamćenje, a sa Andrevom smo smislili filmski aranžman koji može i te kako da stoji rame u rame uz svetsku filmsku muziku.

Jako sam srećna što će moj spot simbolično da bude prikazan 9. maja, u ponedeljak jer svi dobro znamo da na taj dan se slavi pobeda nad fašizmom, ne samo u Srbiji, nego i u drugim zemaljama. Ponosna sam na to što sam komponovala za jednu jako ponosnu, hrabru naciju koja je i dalje moja inspiracija, a to je Srbija”.

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...