Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

Današnji datum nosi posebnu simboliku za srpski narod i Evropljane. Zbog samog obeležavanja „Dana pobede nad fašizmom“ i „Dana Evrope“. A da sve bude u znaku ovih značajnih datuma, poznata crossover pijanistkinja Andrijana Arlen je tim povodom najavila premijeru kompozicije i spota. I to u čast prohujalih vremena i pobede!

Premijera spota ove pijanistkinje, inače dobitnice mnogih nagrada, za kompoziciju „Pobednički marš”, je danas. Kada čitava Srbija slavi “Dan pobede nad fašizmom“ i „Dan Evrope”. Andrijana je odlučila da baš na današnji dan obraduje poštovaoce koji strpljivo iščekuju njenu muziku. Odnosno, autorsku pesmu kojom nikako drugačije, ulazi u svetske anale medija.

Prilikom snimanja spota za ovu pesmu nadomak reke, brojni prolaznici su imali prilike da uživo posmatraju kako protiče stvaranje ovog materijala. Ali i da čuju novu pesmu. Osim što je bilo zanimljivo gledati sve te kamermane, dizajnere svetla, producente, šminkera, frizera, ostalu opremu i sve što ide uz tehniku ovog projekta. Uverili su se u autentičnost nove pesme, naslutivši da je ova kompozicija poput srpske himne.

Potom je usledilo upoznavanje sa Andrijanom, oduševljenje njenom prirodnošću i lepotom, fotografisanje… Kako smo zapazili, spot je sniman više od 10 sati. Kadrovi za klavirom pored reke slute na romantiku i uglednu moć. A kada Andrijana sedne i prepusti se svojim notama, za njom ne možete a da ne zaustavite emocije. Jer ih ona prenosi sa takvom strašću i ljubavlju da zavolite svaku kompoziciju koju ona izvodi.

„Pobednički Marš“ je treća i poslednja kompozicija sa Triologije Fenix (Phoenix Trilogy) koju sam posvetila Srbiji. Kao što je već poznato, prve dve pesme su cover aranžmani. Koje smo Andreev iz Makedonije i ja predstavili na malo dramatičniji i orkestarski aranžman. Dok je „Pobednički marš“ moja autorska kompozicija. Spot za treću pesmu na moje insistiranje, snimljen na, meni najlepšoj lokaciji, na Beogradu na vodi.

Inspiracija same kompozicije leži u isprajnosti i pobedi Srpskog naroda.

Koji kroz istoriju nije zaobiđen od patnje i ratova, ali zato uvek izađe kao pobednik. Podiže se ponosno kao Feniks iz pepela. Volela bih da ova kompozicija bude prihvaćena kao moj poklon vama i da kada je potrebna viša sila i motivacija za dalju životnu borbu. Melodija Marša kao neka matra vodi narod prema novim pobedama i da ne da da se duh i smisao života slomi kad god naiđu teški trenuci:“ izjavila je pijanistkinja i istakla:

Andrijana Arlen snimila “Pobednički Marš”

„Ukoliko se pažljivo pogleda spot, može da se protumači kao retrospektiva dešavanja i patnje. VIdećete prvi Svetski rat, bombardovanje… da bi se na kraju došlo do mesta pobede, koje u ovom spotu označava kula. Kako sam napomenula, sama melodija je jako laka za pamćenje, a sa Andrevom smo smislili filmski aranžman koji može i te kako da stoji rame u rame uz svetsku filmsku muziku.

Jako sam srećna što će moj spot simbolično da bude prikazan 9. maja, u ponedeljak jer svi dobro znamo da na taj dan se slavi pobeda nad fašizmom, ne samo u Srbiji, nego i u drugim zemaljama. Ponosna sam na to što sam komponovala za jednu jako ponosnu, hrabru naciju koja je i dalje moja inspiracija, a to je Srbija”.

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...