„Anđeo s jednim krilom” iz ugla dva čitaoca

Anđeo s jednim krilom” iz ugla dva čitaoca. Mama i ja imamo poprilično različit književni ukus. Ponekad naiđemo na neku knjigu koja nas obe zainteresuje i onda razmenjujemo utiske o pročitanom. Poslednja knjiga koju smo obe pročitale i za koju obe smatramo da je vredna pažnje svakog čitaoca je Anđeo s jednim krilomLjiljane Šarac. Mama je do sada pročitala dve knjige Ljiljane Šarac, „Đurđevim stopama” i „Dok svetac bdi”, a meni je ovo prvi susret sa autorkom. Danas vam pišemo svoje utiske o onoj koju smo obe pročitale.

Anđeo s jednim krilom” iz ugla dva čitaoca

Za početak, ukratko o radnji. Ružica je sasvim obična tinejdžerka. Odlična je učenica, ima divnu najbolju drugaricu, simpatiju i roditelje koji je u svemu podržavaju. Međutim, jedan događaj će sve to promeniti. Podrška njenih najbližih biće joj veoma značajna, a jedan domaći zadatak uticaće na nju savim neočekivano. „Anđeo s jednim krilom” je deveti roman Ljiljane Šarac i prvi koji je prvenstveno namenjen mlađoj publici. Ovo je priča o porodici, prijateljstvu i želji za pripadanjem.

andjeo-s-jednim-krilom-iz-ugla-dva-citaoca
„Anđeo s jednim krilom“- Ljiljana Šarac

Kakav je tvoj opšti utisak o knjizi?

Mama Jelena: Anđeo s jednim krilom” je jedna topla životna priča koju može razumeti samo neko sa ovog našeg podneblja, o našoj porodici, inatima, autoritetu, ali najviše o našem srcu koje je veliko, čak i kada se svađamo i mislimo različito.

Milica: Ovo je prva knjiga Ljiljane Šarac koju čitam, tako da nisam bila sigurna šta mogu da očekujem. Opis na koricama mi nije otkrio ništa, ali je bio sasvim dovoljan da me zainteresuje za priču. Knjiga mi se veoma dopala, smatram da nosi sjajnu poruku i da je vredna pažnje svakog čitaoca. Ovaj roman će vas raznežiti, izazvaće vam osmeh, a možda i po koju suzu, jer Ljiljana Ružičinu priču predstavlja toliko realno da ćete imati utisak da se radi o devojčici koju i sami poznajete. Anđeo s jednim krilom” je knjiga koja ima dušu i baš u tome leži njena lepota.

Anđeo s jednim krilom” iz ugla dva čitaoca

andjeo-s-jednim-krilom-iz-ugla-dva-citaoca
„Anđeo s jednim krilom“- Ljiljana Šarac

Šta ti se najviše dopalo u romanu?

Mama Jelena: Najviše mi se dopala poruka koju priča nosi, a to je da je porodica nukleus, da ne poznaje vreme i daljinu, da krv nije voda, ma koliko god mi nekad mislili da to nije tako.

Milica: Najviše mi se dopao prikaz Ružičinog i Nininog prijateljstva. Iz ovog odnosa dve drugarice jasno je koliko je svakom od nas značajno da ima nekog svog vršnjaka koji je tu da nas podrži i posavetuje kada nam je to potrebno.

Postoji li nešto što ti se nije dopalo?

Mama Jelena: Nije mi se dopalo to što nas nekada naš poznati inat skrene sa suštine, ali to nije mana ove knjige. Romanu nisam našla zamerke.

Milica: Jedina zamerka je što knjiga nije duža, jer sam sigurna da bih uživala u njoj i da ima duplo više strana. Šalu na stranu, nemam ništa za šta mogu reći da mi se nije dopalo. Sve je taman po mom ukusu.

Anđeo s jednim krilom” iz ugla dva čitaoca

andjeo-s-jednim-krilom-iz-ugla-dva-citaoca
„Anđeo s jednim krilom“- Ljiljana Šarac

Kome bi preporučila ovaj naslov?

Mama Jelena: Knjigu bih preporučila onima koji vole da čitaju, ali i onima koji tek treba da zavole čitanje, mlađima, ali i starijima, ovim mlađima da izbegnu neke zamke u životu, a starijima da se prisete nekih stvari koje su mogle drugačije da se odvijaju. Nikada nije kasno da se greške isprave, da se izvinimo i oprostimo, jer je puno teže da se kajemo što to nismo uradili, a mogli smo.

Milica: Ovaj naslov bih preporučila svima. Radi se o priči koja je prilagođena i za mlade i za stariju publiku. Mislim da svako od nas može da nauči nešto iz Ljiljaninih reči, a i da se podseti koliki je značaj porodice i prijatelja. Ovakve knjige treba da budu obavezna lektira za sve nas.

Autorke: Jelena i Milica Barać

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...