ALOA VERA U SLUŽBI ZDRAVE NEGE

Aloja vera je savršen anti – age proizvod zbog količine vode koja se u njoj nalazi i koja samim tim pospešuje vašu hidrataciju. U zadnje vreme dosta kozmetičkih kuća u svoje proizvode ubacaju baš ovaj sastojak, pa tako imamo gelove, kreme, pilinge… na bazi aloje vere.

OBNAVLJA OŠTEĆENU KOŽU

Aloja vera ima tu moć da bukvalno obnavlja delove kože koji su vam oštećeni. To uključuje: proširene kapilare, iritacije, pa čak i veće ožiljke. Utiče i na podmlađivanje, te gel od aloje vere možete koristiti kao prirodan serum koji ćete nanositi noću pre spavanja ili nekoliko sati pre nego što ste planirale da izlazite napolje.

PODMLAĐUJE

Kako je gel od aloje vere poznat po lekovitim svojstvima možete da ga dodati u vašu dnevnu ili noćnu kremu, losion za lice… Očistićete dubinski pore i mrtve ćelije kože će biti u potpunosti odstranjene.

POMOĆ KOD SUVE KOŽE

Ako ste isprobavale razna sredsva koja nisu imala nekog učinka ovim ćete sigurno biti zadovoljne. Koža stopala i ruku vam je suva, isprobajte naš savet. Aloja veru pomešajte sa esencijalnim uljima po vašem izboru i nežno masirajte kritična područja na koži. Ovakvu masažu možete uvesti kao svoju dnevnu ili noćnu rutinu i uživaćete svim čulima.

KAO TRETMAN PROTIV PROBLEMATIČNE KOŽE

Ako vam psorijaza, akne i ekscemi predstavljaju problem tu je aloja vera da vam odagna probleme. Na problematično mesto nanesite gel, ekstrat ili sok od aloje vere i pustite je da radi za vas i za vaš lepši izgled. Možete je pomešati i sa drugim kozmetičkim preparatima pod uslovom da su na prirodnoj bazi. Koža će vam vremenom biti oporavljena, a lice sve čistije.

U SLUŽBI ZDRAVLJA, A PROTIV ALERGIJE

Aloja vera je veoma bogata antibakterijskim sastojcima, kao i mnogobrojnim mineralima, zatim vitaminima A, C i E. Zahvaljujući svemu tome ova biljka je veoma uspešna u borbi protiv osipa koji nastaju na koži, kao i kod alergijskih reakcija.

Autor: Lidija Gajić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...