A ŽIVOT PROLAZI…

Kada se osvrnem unazad i pogledam u svojih proteklih 42 godine, shvatim koliko je mnogo toga stalo u njih. Toliko mnogo toga je iza mene a toliko toga još znam da bih volela, želela…Kada krenu sećanja jave se mnoga lica, situacije, prekori, uvrede, oproštaji, radosti a onda nastane tajac kada shvatim da je sve to nešto što je obeležilo moj život ali ostaje baš tamo, u prošlosti. I sve „pogrešne“ odluke, tada smatrane ispravnim, donele su razna iskustva. I zahvalna sam na njima jer sam uz njih rasla i postajala jača. Za nečim ponekad ipak žalim. Za nekim šansama koje sam propustila. No kada se dublje zamislim, sve je to služilo svojoj svrsi. Baš tako je valjda trebalo biti.

Onda shvatim kako godine koje su prošle ne mogu vratiti. Mogu ih urezati u sećanje kao album sa slikama koji povremeno prelistavam. Osetim emociju, setu ali to je to. A život se nastavlja. Kotrlja se dalje hteli mi to ili ne. I ne zaustavlja se ni na jednoj stanici. I dok taj život ide mi imamo izbor, biti posmatrači koji će nemo posmatrati kroz prozor šta se događa ili pak uzeti volan u svoje ruke. Pa i ako nemamo kočnicu bar imamo mogućnost okretati volan levo ili desno…ili nastaviti pravo. Šta najčešće biramo? Na žalost, velika većina ljudi još uvek gleda kroz prozor i pušta da neko drugi sedne na mesto vozača i upravi njihov život u „pravom“ smeru. A koji je pravi? To ne zna taj neko. To znate samo vi.

Zato donesite odluku već danas da sednete za volan svog života i vozite tamo gde vas srce vodi. Niko od putnika se ne mora složiti sa vama. Imaju pravo na svoj volan. Ovaj je samo vaš. Nemojte odlagati život jer čini mi se, što se više kreće, kreće se sve brže. I nećemo se ni okrenuti a stići ćemo do kraja. Na kraju nemojte žaliti ni zbog čega. Provozajte se svim putevima kojima bi želeli.

Ne odlažite život. Nema reprizu. Ne odlažite odluke. Krenite u realizaciju. Ne čekajte bolje sutra, lepše vreme, više novca, rešenje nekih pitanja…Ne čekajte, krenite! Samo jedan tren je dovoljan da se sruši kula od karata. Ne dozvolite da se to desi baš vama. Ne plašite se preuzimanja vlastitog života u svoje ruke. Ne plašite se odgovornosti. Nema ništa lepše od saznanja da ste svojom odlukom pokrenuli brda i planine, učinili svoj i tuđ život magičnim, uradili neverovatne stvari jer ste vi tako osetili. Jer ste se usudili. Mnogi nisu. Pa čak i ako ste pogrešili, vi ste pogrešili, bila je vaša odluka.

Sedite i razmislite, šta je to što jako dugo želite a odlažete zbog nedostatka hrabrosti, volje, istrajnosti, novca…šta god to bilo. Pomislite  kako će jednom doći kraj i zamislite kako ćete se osećati kada shvatite da više zaista nikada nećete imati ni jednu šansu za ostvarenje te želje.

Zato krenite jer život je jedan i on prolazi!

Autor: Tijana Mihajlović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...