Kako prebroditi teške dane

Dobrodošli u prvi od mnogih motivavionih ponedeljaka. Tu smo da vam olakšamo i da vam damo savete i po neku prečicu kako sebi da olakšate dan, mesec, godinu… Kako da motivišete sebe i onda kada vam nije baš sve potaman. U nastavku teksta možete naći korisne savete.

Kada vam prosto dođu „oni“ dani u kojima vam nije ni do čega. Kada biste najradije ostali u krevetu i tako preleželi ceo dan, tada morate dati sve od sebe da se pokrenete. Slobodno ostanite još neko vreme u krevetu (ali budni) i dobro pogledajte prostor u kome se nalazite. Zahvalite se na svemu što imate, na toploj postelji, na krevetu, na sobi, na tome što ste se probudili živi i zdravi, što su vaši najmiliji živi i zdravi…

Nakon ustajanja obavezno namestite krevet i otvorite sve prozore kako bi svež vazduh ispunio vašu kuću i dodatno vas razbudio. To možete uraditi dok u kupatilu obavljate svoju jutarnju rutinu i dok se sređujete.

Jutarnja rutina je veoma važna i od nje vam zavisi ostatak dana. Kažu da prvih sat vremena znatno utiče na to kakav ćevam dan biti. Čitajući knjigu „Budni u 5 i vaš je čitav svet“Robin Šarma možete i sami da uvidite značaj tih prvih sat vremena, koje on naziva „sat moći“. Prvih 20 minuta odmah po ustajanju najbolje je provesti u nekoj fizičkoj aktivnsti. Na taj način ćete se brže razbuditi, prostrujaće vam krv i vi ćete se osećati lepo i korisno. Drugih 20 minuta posvetite meditaciji, pisanju ciljeva, zahvlanosti, planova… Trećih 20 minuta posvetite edukaciji. Možete u tih 20 minuta čitati knjigu ili da slušate neki koristan podkast ili youtube video.

Nakon toga obavezan je zdrav doručak i uz njega omiljeni napitak (kafa, čaj, voda, sok…)

Ono što je bitno jeste da se dobro osećate u svojoj koži. Ako idete na posao u kancelariju sredite se i obucite onako kako će vama biti najlagodnije u svakom trenutku. Sa kolegama imajte zdrav odnos i nemojte se upuštati u tračeve i svađe.

Ako radite od kuće takođe se sredite. Našminkajte se i lepo se obucite. Namestite frizuru kao da ćete svakog časa izaći iz kuće i krenite sa radom. Garantujemo vam da ćete biti produktivniji.

Nemojte odlagati obaveze. Sve što imate da završite danas obavite danas. Sutra ćete biti zahvalne sebi, a i nama.

Do sledećeg teksta pišite nam da li su vam ovi saveti bili korisni i slobodno nam pišite vaše savete.

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe?

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe? Odabir...

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore i umiruju kožu

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore...

Bundeva kao superhrana ove jeseni

Bundeva kao superhrana ove jeseni. Bundeva se uzgaja od...

Francuska poslastičarska krema po originalnom receptu

Francuska poslastičarska  krema po originalnom receptu. Danas delimo...