Lekcija o osećanjima

Lekcija o osećanjima. Naše misli stvaraju emocije, emocije stvaraju dela, dela stvaraju karakter, a karakter je vaš život odnosno način na koji ćete ići kroz život. Najbolji pokazatelj kakav je ko, kako je vaspitan, kako je odrstao jesu emocije. Da li se bar jednom u toku dana zapitate kako se osećate u datom trenutku? Ako je odgovor ne – počnite da uvodite naviku u vaš život, počnite svakodnevno da postavljate to pitanje. Mnogi terapeuti zastupaju stav da je važno usmeriti pažnju na sopstvene emocije, a osećanja se najčešće ne pojavljuju odjednom već uslovljenim mislima. Razmislite o ovome.

Lekcija o osećanjima

Kineska poslovica

Potisnute emocije su kao sakrivene divlje lisice ispod majice, nikada ne znate šta će da iskoči i šta da ogrebe.

Emocije su prirodan odgovor na život.

osecanja

Osećanja daju energiju. Ako niste u dogovoru sa osećanjima i niste u mogućnosti da ih izrazite, možete se osetiti ravnodušno, iscrpljeno i ukočeno. Ovo svakako niko ne želi. Potrebno je da razmislite šta želite i kako želite da se osećate. Deluje teško i zahtevno, alo se prpustite povetarcu koji šalje Univerzum možete se popeti na najvišu planinu bez ikakvih problema i osetiti moć prirode. Sloboda je neprocenjiva! Počnite da dišete uravnoteženo kako bi smirili misli, kako bi čuli onanj unutašnji glas koji je zapravo vaš najbolji prijatelj. Dišite…

Lekcija o osećanjima

Hajde, da se svi zajedno opustimo. Važno je da sada imamo saznanja o osećanjima jer samo tako ožemo da pratimo sigale koje nam telo šalje. Neprijatna osećanja su takođe sastavni deo života. Moramo da pronađemo način da ih otpustimo i prihvatimo istovremeno. Važno je da budemo svesni sebe i osećanja. Možda nekad deluje teško ali ako se malo potrudite, olakšaćete sebi mnogo!

lekcije-osecanja

Verujmo u dobro, i dobro će se vratiti. Vreme će pokazati pravi put kojim možemo slobodno da koračamo, zato otvorite srce i ono će vam pokazati pravi smer! Ljubav prema sebi je najveći dragulj koji možemo da imamo.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe?

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe? Odabir...

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore i umiruju kožu

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore...

Bundeva kao superhrana ove jeseni

Bundeva kao superhrana ove jeseni. Bundeva se uzgaja od...

Francuska poslastičarska krema po originalnom receptu

Francuska poslastičarska  krema po originalnom receptu. Danas delimo...