Biti i ostati mlada: Kako koži lica vratiti mladost i jedrinu

Epitet kojim se često mladalačka koža lica opisuje, kao i koža telom uostalom, jeste jedrina. Jedra koža odlikuje se punošću, savršenom teksturom, bez finih linija, bora, zategnuta je, a tonus sasvim podignut. Naravno, s godinama dolazi do manje proizvodnje kolagena u organizmu. To dovodi do opadanja tonusa, pojave sitnih, pa sve vidljivijih bora, beživotnog izgleda kože… Normalno je da skoro niko ne voli da se godine očitavaju na licu. A posebno je nepotrebno voleti kada starenje može da se odgodi i ublaži.

Genetika jako utiče na činjenicu kakva će koža biti iz godine u godinu. Ali i ona može da se pobedi i to svakodnevnom negom. Nega treba da bude prilagođena vašem tipu i stanju kože, a ne korišćenju kozmetičkih proizvoda koji nisu adekvatni, kao i kvalitetnim tretmanima u kozmetičkim salonima koji su sigurni za njihovo izvođenje. Da, u salonima, jer nije potrebna plastična hirurgija da sve reši, ako prethodno opisane korake pratite. Jedan od tretmana koji predstavljaju nehiruršku, neinvazivnu intervenciju za povratak mladosti jeste i mezoterapija.

nega-lica

Šta podrazumeva mezoterapija lica

Ako želite da vratite svežinu i jedrinu svojoj koži, onda je mezoterapija odličan put za to. Postoje različite vrste injekcionih tehnika i koktela koji se mogu ubrizgati u kožu. Injekcija ne znači da je ovaj tretman bolan. Već da se sitnim, mezoterapijskim iglicama ubrizgava određen koktel u središnji sloj kože, sloj koji se naziva derma. Zašto baš u njega?

nega-lica

Tretmani odgovorni za blistavu i mladu kožu

U koktelima se nalaze sastojci potrebni za lepu, zdravu i mladu kožu, a u dermu se ubacuju jer drugačije do nje ne mogu da dođu, ni preko jednog kozmetičkog proizvoda. Tretman mezoterapije lica se radi koktelima koji uglavnom imaju u sebi hujaluronsku kiselinu, a pored toga se mogu naći amino kiseline, vitamini, minerali, koji ne samo da osvežavaju kožu, već dalje podstiču veću proizvodnju kolagena u organizmu, koji je odgovoran za mladu i blistavu kožu.

nega-lica

Jedinstven način delovanja

Biologique Recherche je tokom prethodnih decenija napravio ogroman zaokret u kozmetičkoj industriji kada je u pitanju profesionalna nega, a to se svakako proširilo i na svakodnevnu, kućnu negu. Mezoterapija iz njihovog ugla ne služi samo da podstakne proizvodnju kolagena i samim tim mlađu kožu, već i da bude potpora što boljem delovanju i učinku drugih tretmana i same nege. Tako su osmislili i mezoterapijske koktele, koji imaju i do 58 aktivnih sastojaka, za lepšu i sjajniju kožu.

nega-lica

Pažljivo odaberite tretman za sebe

Važno je da odaberete siguran i bezbedan kozmetički salon, salon u kojem rade obučeni i stručni kozmetičari. Nakon toga, raspitajte se koju kozmetiku koriste, čiji su kokteli, šta tačno u sebi sadrže, na koji način deluju. Svaki odlazak kozmetičaru trebalo bi da bude propraćen pitanjima o njihovom radu, sistemu rada, proizvodima, što vam daje zapravo odgovor da li će vam odgovarati ili ne.

Efekti nakon tretmana su neverovatni: aktiviraju ćelijsku regeneraciju koja dovodi do umanjenja bora, sitnih linija, i sprečavanja nastanka novih; imaju antioksidativni uticaj na kožu; jačaju zaštitnu funkciju kože; čine je hidriranijom, jedrijom, a na dodir mekšom i glatkom. Naravno, najbolje od svega jeste to što efekat nije trenutni, već dugotrajan, a njegovo dejstvo zavisiće od načina nege i vašeg ponašanja prema koži.

Autor: Ljiljana Bugarin

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe?

Kako da odaberete pravu fotokopirnicu za vaše potrebe? Odabir...

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore i umiruju kožu

Ulja u službi lepote: Kako kontrolišu masnoću, smanjuju pore...

Bundeva kao superhrana ove jeseni

Bundeva kao superhrana ove jeseni. Bundeva se uzgaja od...

Francuska poslastičarska krema po originalnom receptu

Francuska poslastičarska  krema po originalnom receptu. Danas delimo...