5 VAŽNIH NAVIKA ZA SREĆNE ŽENE

Koliko puta ste ustale umorne, nezadovoljne, namrgođene…? Koliko puta ste se jedva sredile za posao ili sastanak? Koliko puta ste se pitale kako su neke žene pune energije tokom celog dana uvek sređene, nasmejane i obavljaju sve sa lakoćom? Ne morate više da se pitate, možete da živite takav život uz par saveta.

Vreme za sebe

Jutro započnite lepim stvarima koje ćete učiniti samo za sebe. Neka to vreme bude samo vreme za vas„Čistoća je pola zdravlja“ – pustite muziku i krenite sa vašom jutarnjom higijenom. Istuširajte se i dozvolite sebi da uživate u osvežavajućoj vodi. Ugodite sebi i namažite omiljeno mleko za telo. Detaljno očistite kožu lica i nanesite odgovarajuću masku. Dok čekate 15-ak minuta da vam odstoji maska možete se opustiti uz kafu. Na kraju nanesite kremu za lice i osetićete svežinu na svojoj koži.

Uvek lepe

Nije važno da li idete na posao ili samo do prodavnice važno je da uvek izgledate lepo i sveže. „Ako ste lepe sebi lepe ste i drugima.“ U prvom slučaju, ako je odlazak na posao u pitanju, našminkajte se tako da prikrijete sve nedostatke i da naglasite ono što je na vašem licu lepo. Nikako ne preterujte sa šminkom, jer ne želite da izgledate kao da ste krenule u noćni provod, zar ne…

Ako ostajete kući ili idete samo do prodavnice, nanesite  na lice malo dnevne kreme u boji čisto da naglasite pigment, malo rumenila, maskaru i sjaj za usne. Kada se pogledate u ogledalo videćete lepu i srećnu ženu.

Fizička aktivnost

Ono što je najbitnije jeste vaše zdravlje. Zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost glavni su saveznici u očuvanju vašeg zdravlja. Što se tiče same fizičke aktivnosti ne želim da vam namećem ni jednu konkretno. Na vama je da izaberete da li će to biti teretana, zumba, joga, pilates, aerobik ili možda vežbe u kućnoj atmosferi, trčanje, brzo hodanje itd. Imate toliko mogućnosti, potrebno je samo da se odlučite za onu koja vam najviše odgovara.

Čovek se uči dok je živ

„Knjige braćo, knjige, a ne zvona i praporci“ – rekao je davno Dositej Obradović i tu leži velika istina. Edukacaija je majka mudrosti. Zavisno od vaše sfere interesovanja možete pohađati razne kurseve, radionice, čitati i edukovati se preko raznih knjiga. Kada radite na sebi i kada usavršavate svoje znanje bićete uspešnije, a samim tim i srećnije.

Knjiga kao najbolji prijatelj

Malo je onih koji čitaju iz strasti. Koji odlaze u knjižare i biblioteke kao u najveće šoping centre na svetu. Dobra knjiga je zlata vredna. Zato uveče pre nego zaspite, uz šolju toplog, opuštajućeg čaja uronite u predivni svet knjige i pustite je da vas odvede u svet snova. Spavaćete lepše i probudićete se srećne i raspoložene.

 

Tekst preuzet sa sajta:

5 VAŽNIH NAVIKA ZA SREĆNE ŽENE

Autor: Lidija Gajić 

 

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...