5 stvari koje su mi potrebne za sreću

5 stvari koje su mi potrebne za sreću. Odmah da napomenem da su ovo 5 stvari koje su meni potrebne za sreću. Vama su možda potrebne neke druge, možda samo jedna ili deset… Svrha ovog teksta je u tome da pokažem sebi koliko sam zapravo ja srećna žena.

Preskočiću onaj deo „da smo svi živi i zdravi“, jer naravno da mi je to najbitnije i svakodnevno se na tome zahvaljujem i za to se molim.

Redosled kojim ću nabrajati 5 stvari koje su mi potrebne za sreću nije po prioritetu, već bukvalno kako mi koja padne pod prstima na tastaturu.

5 stvari koje su mi potrebne za sreću

5-stvari-koje-su-mi-potrebne-za-srecu
Srećan par u ljubavi

Srećnom me čini to što imam divnog supruga koji je moja najveća ljubav, najbolji prijatelj i najveća podrška i pomoć u svemu. On je neko ko moj svet, pored naše princeze, čini lepšim, veselijim, razigranijim i punim ljubavi, nežnosti i pažnje. Pažljivo birajte svog životnog saputnika, jer jedan nepromišljen korak koštaće vas mnogo.

5-stvari-koje-su-mi-potrebne-za-srecu
Posao

Moj posao je moja druga velika ljubav i opsesija. Ja prosto obožavam ovo što radim. Mnogi me pitaju šta ja to radim, jer im nije baš najjasnije. Ja sam uz osmeh odgovorim „svašta nešto“, što i jeste istina. Pored toga što vodim ovaj portal i pažljivo biram svaki tekst, svaku sliku, pazim na ključne reči u tekstovima, optimizujem tekstove, ja vodim i svoju autorsku emisiju ZASIJAJ UZ SHINE na istoimenom Youtube kanalu. Pored toga tu su razne radionice, predavanja, mentorski program, konsultacije, a sve u svrhu pisanja i poslovanja modernog doba.

Puno mi je srce kada mi klijentkinja kaže da je uspela zahvaljujući meni. Tu su još i organizacije raznih događaja, za sada najviše ogranizacije promocija knjiga. Sve me to umori, ali to prosto bude onaj lep umor. Umor pun ponosa na ono što sam postigla i što ću tek postići, jer uvek imam nove projekte u planu i upravo se na jednom radi.

5-stvari-koje-su-mi-potrebne-za-srecu
Knjiga i cveće na stolici

5 stvari koje su mi potrebne za sreću

Treća stvar koja mi je potrebna za sreću jeste čitanje. Čitanje dobre knjige koja me uvuče u svoj svet u kome se totalno izgubim iznova i iznova me raspameti od sreće. Zato stalno i kupujem knjige, i ako na polici imam gomilu onih koje čekaju svoj red za čitanje. Čitanje me opušta. Ne mislim ni na šta drugo osim na taj trenutak u kome se nalazim.

5-stvari-koje-su-mi-potrebne-za-srecu
Šolja kafe

Kafa je moj omiljeni ritual, koji ja naprosto obožavam. Međutim i u toj jednoj stvari ima jedna podvrsta. Kafu isključivo pijem iz mojih omiljenih šoljica, kada sam kući naravno. Trenutak u kom vruća kafa sklizne niz moje grlo je nemerljiv. Bukvalno uživam u svakom gutljaju i nikome i ničemu ne dozvoljavam da me u tim trenucima ometa. Od ispijanja kafe napravim pravi mali ritual, sa mirišljavim svećama i opuštajućom muzikom zimi, dok leti kada je lepo vreme to se prenosi na terasu gde uživam u zelenilu svog dvorišta i nezamenljivom mirisu i ukusu kafe.

5 stvari koje su mi potrebne za sreću

5-stvari-koje-su-mi-potrebne-za-srecu
Pisanje

Obožavam da pišem, ali sam u zadnje vreme to nekako zanemarila i želim to da ispravim. Tako sam se prijavila za izazov od 21 dana pisanja. Zašto sam se prijavila? Zato što želim da za 21 dan napišem 21 tekst. Zato što želim da vidim da li ću uspeti u tome, gde ću nalaziti inspiraciju, o čemu ću sve pisati, gde ćeme na kraju odvesti ovaj izazov…

U životu nam nije potrebno puno, verujte mi. Upotrebiću frazu za koju svi kažu da je otcana, ali za mene je prepuna istine i neke životne mudrosti Za sreću nam je potrebno tako malo. I zaista jeste. Ako dobro razmislite i pogledate oko sebe videćete da imate dosta toga što vas čini srećnima. Ustanite, uzmite papir i olovku, zapišite sve te stvari i s vremena na vreme, onda kada niste baš u elementu, pročitajte taj spisak i posmatrajte kako vam se vraćaju osmeh i raspoloženje. Sreća je stvar izbora!

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...