5 stari koje možete raditi svakoga dana sa partnerom

Dugi zagrljaji

Grljenje duže od pola minuta stvara osećaj sigurnosti, empatije i oslobađa napetost. Zagrlite partnera što jače možete jer dok se grlite, jačate međusobni osećaj privrženosti, poverenja i povezanosti ali ujedno naš organizam preplavi hormon sreće.

Ljubljenje

Poljubac ojačava odnos dvoje ljudi koji se vole, jer podstiče lučenje oksitocina, poznatog kao hormon ljubavi. Pored ovog hormona, luči se i seratonin, koji podiže raspoloženje, zbližava par i stvara poverenje. Ljubljenje smanjuje krvni pritisak i broj otkucaja srca. Začudili bi se kada bi saznali koliko parova se ne ljubi često. Ljubljenje takođe poboljšava vaše samopoštovanje i čini da se osećate voljeno.

ljubav

Komunikacija

Slušajte pažljivo šta vam partner priča, dobra komunikacija je važna, a to počinje slušanjem. Ako imate dobru komunikaciju u vezi, ne bi trebalo da među vama bude vređanja, manipulacije i izbegavanja. Ove taktike često koriste od strane onih koji imaju loše veštine komunikacije. Za komunikaciju je potreban razgovor i aktivno slušanje. Ukoliko vam se čini da vas partner ne sluša, zatražite od njega neku reakciju, da biste bili sigurni da zapravo komunicirate.

Opraštanje

Svi mi umemo ponekad da pogrešimo. Zaboravljamo na posuđe, izluđujemo jedni druge, ali opraštanje je važno. Ponekad je oprostiti više od puštanja. Potrebno je vreme. Oprostite svaki dan. Pored oproštaja, imajte na umu zahvalnost. Budite zahvalni zato što je vaš partner tu za vas, uvek!

Maženje

Svako voli da se mazi! Jedan od najlepših načina povezivanja parova koje stvara duge I trajne veze. Uživajte u svakom trenutku!

Autor: Jelena Vučković

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....