5 navika organizovane žene, koje ćeš odmah poželeti da primeniš!

1. ORGANIZUJE SVOJ DAN!

Organizovana žena, ne troši svoju energiju na razmišljanje: „Šta danas moram da uradim?“ Već sve piše u svoj planer. Odvaja vreme da isplanira svoj dan, nedelju, mesec. I svesna je da joj to puno pomaže. Ona je pronašla način koji njoj funkcioniše i to joj je ogromno olakšanje. Za nju prazan hod ne postoji. Tačno ima vreme za posao, porodicu, prijatelje i strogo se drži svog rasporeda!

2. PIŠE TO DO LISTU:

Sve što joj je potrebno da bi bila uspešna u svom poslu je da vodi to do listu u svom planeru. Ona uglavnom za sve u života koristi listu. Počevši od obaveza, kupovine, spiska stvari za poneti… I to joj je najbolji pokazatelj šta sve treba da uradi. Naučila je da kada vizuelno predstavi sve što treba da uradi, mnogo lakše ostaje organizovana. Sa sobom uvek nosi papir I olovku da joj slučajno nešto ne bi promaklo kada nije u mogućnosti da zapiše u planer.

3. DRŽI RADNI STO UREDAN

Kada vidiš sto organizovane žene, on je uredan. Svaka stvar ima svoje mesto. Hemijske su joj uvek u držaču za olovke. Papiri stoje u fasciklama.  Planer joj stoji na stolu uvek otvoren na današnji datum. Ona je navikla da svako veče pre spavanja pospremi svoj sto, da bi je ujutru sačekalo uredno radno okruženje.

4. NE ODLAŽE STVARI

 

Uvek možeš da se osloniš na nju i na njene dogvore. Ona lako rešava iznenadne situacije. I kada se sa njom nešto dogovoriš, zapisano je u planer i uvek će ispoštovati dogovor. To joj je zaista bitno. Jer nema vremena za odlaganje i pomeranje rasporeda kako bi nešto već dogovoreno ponovo uradila. Ona uvek poštuje rokove.

5.ISKLJUČI NOTIFIKACIJE

Ona je strogo koncetrisana na svoj posao. Ne dozvoljava da je telefon ometa. Kada radi on je skroz utišan, a notifikacije isključene. Ona je na svojoj koži osetila kako je kada gubiš vreme na društvenim mrežama, jer su obaveze počele da se gomilaju i sve što je radila bilo je polovično…od tada je naučila da joj je mnogo važnije urađen posao, nego da vidi ko pije kafu na društvenoj mreži. Ima svoj zapisani termin u planer kada odgvoara na mejlove kada proverava društvene mreže, kada uzvraća pozive. I strogo se drži tog rasporeda.

Ovih 5 stvari će ti pomoći da ostaneš organizovana iz dana u dan. Niko se nije organizovan rodio, za to je potrebno vreme i trud. Nemoj da misliš da ne možeš, itekako možeš. Samo je potrebno malo strpljenja i da zapratiš profil @kluborganizovanihzena gde ćeš uz praktične, odmah primenljive savete biti spremna da zaploviš u organizovane vode. I na taj način spaseš sebe dodatnog stresa.

Autor: Biljana Mijatov
Klub organizovanih žena

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...