5 knjiga za letnje dane

5 knjiga za letnje dane. Uvek je lepo dočekati tople letnje dane uz dobru knjigu koja zabavlja, nadahnjuje ili podstiče na razmišljanje. Bilo da čitate na plaži okruženi lepotom mora ili se u svom domu sakrivate od vrućine, knjige koje vam danas preporučujemo upotpuniće vaše uživanje i odmor.

knjige-za-letnje-dane-gijom-muso
„Zato što te volim“ – Gijom Muso

,,Zato što te volim“ – Gijom Muso

Ukoliko ovog leta želite da pročitate neku pravu ljubavnu dramu sa elementima misterije, Musoove knjige su odličan izbor. U jednom od svojih najčitanijih romana, ,,Zato što te volim“, Muso nas upoznaje sa roditeljima Lajle, devojčice koja je kao petogodišnjakinja nestala u jednom tržnom centu u Los Anđelesu, nakon čega joj se gubi svaki trag. Kada se pet godina kasnije Lajla pojavi na onom istom mestu gde je nestala, njeni roditelji su veoma srećni, ali i zabrinuti s obzirom na to da devojčica ne progovara. Pitanje Lajlinog nestanka će u svet njenih roditelja dovesti brojne zanimljive ljude koji će doprineti dramatičnosti ove priče čija glavna poruka glasi ,,Jer tamo gde se volimo nikada nije mrak“.

5 knjiga za letnje dane

setnja_za_pamcenje-nikolas_sparks_v
„Šetnja za pamćenje“ – Nikolas Sparks

,,Šetnja za pamćenje“ – Nikolas Sparks

Poželite li da se na trenutak vratite u dane prvih mladalačkih ljubavi, Sparksova ,,Šetnja za pamćenje“ biće vam odličan saputnik. Susret buntovnog mladića Landona sa pobožnom i povučenom Džejmi Salivan podsetiće nas na to šta znači iskreno voleti, suočiti se sa strahovima i upoznati sebe. Ne dajte da vas naizgled tipičan zaplet ove knjige zavara: priča o Landonu i Džejmi imaće dramatičan kraj koji će nas podsetiti na to da je život ponekad surov, ali i da se sve dešava sa razlogom. U ovom romanu, po čijoj priči je snimljen i odličan istoimeni film, Sparks vešto i dosledno opisuje sve emocije mladih duša koje otkrivaju i pronalaze ljubav tokom adolescencije.

5 knjiga za letnje dane

knjige-za-letnje-dane-umetnost-pobede
,,Umetnost pobede“ – Fil Najt

,,Umetnost pobede“ – Fil Najt

Fil Najt, osnivač jednog od najpopularnijih sportskih brendova – Nike, u svojim memoarima govori o trnovitom putu koji je morao da pređe kada je nakon studija poželeo da se bavi preduzetništvom. Za razliku od prepotentnih i monotonih priča o uspehu, ,,Umetnost pobede“ podseća na pravi avanturistički roman ispunjen svedočenjima sa putovanja i zanimljivim pričama o nesvakidašnjim ljudima koji su svojom upornošću uspeli da promene industriju sportske opreme uprkos brojnim nedaćama koje su ih zadesile. Potpuno iskreno i bez patetike, Najt je napisao priču o uspehu koja će zasigurno nadahnuti svakoga ko bude pročitao ovu knjigu.

5-knjiga
,,Napuklo ogledalo“ – Agata Kristi

,,Napuklo ogledalo“ – Agata Kristi

U svom maniru, punom napetosti i neočekivanih obrta, Agata Kristi predstavlja nam svet uspešne glumice Marine Greg koja je nakon brojnih životnih neprilika pokušala da pronađe svoj mir daleko od velikog grada. Na svečanoj zabavi povodom Marininog useljenja u novi dom dešava se nesvakidašnje ubistvo, te sve elitne zvanice postaju osumnjičene. Detektivka Marpl zakoračiće u svet laži i obmana želeći da otkrije pravu istinu o tome ko je otrovao naizgled miroljubivu i povučenu gospođu iz Sent Meri Mida. Praćen motivima iz književnosti i umetnosti, ovaj roman će do samog kraja ostati zanimljiv, a iznenađujuć rasplet ovu knjigu čini jednom od Agatinih najboljih.

5 knjiga za letnje dane

5-knjiga-za-letnje-dane
,,Lela Fatalna“ – Šimon A. Đarmati

,,Lela Fatalna“ – Šimon A. Đarmati

Ukoliko ste ljubitelj romana nastalih po istinitim događajima, onda ne smete propustiti priču o fatalnoj Leli Salević, ženi koju mnogi smatraju prvom srpskom starletom. U događajima koji su prethodili Drugom svetskom ratu, ova lepa devojka iz Ivanjice dospela je u krugove moćnika tadašnje Jugoslavije i svojim šarmom uspela da značajno promeni što njihov, što svoj život. Brojne udvarače i njihove skupe poklone Lela će u jednom trenutku odbaciti, te se povući iz društvenog života Kraljevine Jugoslavije, ali pečat koji je ona ostavila tokom svog kratkotrajnog boravka u Beogradu svakako nije nezanemarljiv.

Nadamo se da vas je ova lista inspirisala da pronađete pravu knjigu u kojoj ćete uživati tokom predstojećih letnjih dana, bilo da je reč o ljubavnim, misterioznim ili avanturističkim romanima.

Autor: Ana Arsić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...