5 filmova za letnje dane

5 filmova za letnje dane. Tokom vrelih letnjih popodneva vreme je najbolje provesti kod kuće i opustiti se uz dobar film. Zato vam danas donosimo pet predloga za filmove koji mogu upotpuniti vaše letnje dane, bilo da ih provodite sami ili u društvu.

la la lend
la la lend

La la lend (2016)

Ovaj film je poput poezije – njegova romantična estetika odlično se slaže sa letnjim predvečerjima i navodi nas da sanjamo, maštamo, te razmišljamo o nekim svojim životnim izborima. Priča prati dvoje mladih ljudi, Emu i Sebastijana, koji pokušavaju da izgrade svoje umetničke karijere u vrtlogu Los Anđelesa, grada istovremeno prepunog mogućnosti i zatvorenog, uštogljenog.

5 filmova za letnje dane

Ema i Sebastijan će zajedno zakoračiti na put ka ostvarenju snova i jedno uz drugo prebroditi mnoge teške trenutke koje on nosi. Međutim, kako to i obično biva, svet umetnosti zahteva brojna odricanja, pa će se u ovom filmu koji uverljivo prikazuje sve aspekte ljubavnih odnosa naći i brojni problemi ovog mladog para, a kraj će otvoriti jedno novo pitanje: Šta bi bilo da smo bar jednom u životu postupili drugačije nego što zapravo jesmo? Ovaj film, inače polu-mjuzikl, zasluženo je nagrađen brojnim oskarima, a glavne uloge tumače fenomenalni Ema Stoun i Rajan Gozling.

filmovi
Walk of shame

Najgora noć u životu (Walk of shame, 2014)

Nesvakidašnja komedija! Odgovorna i možda malo previše posvećena svom poslu, novinarka Megan Majls provešće noć na ulicama velikog grada i suočiti se sa realnošću njegovih stanovnika, svim onim što je bizarno, ali i surovo. Prinuđena da, pri povratku iz burnog izlaska, na vreme stigne na posao, ona će bez mobilnog telefona i automobila morati da se snalazi po gradu koji joj je delovao toliko poznato, pri čemu će upasti u niz komičnih situacija. Malo je reći da će sutradan na posao doći kao sasvim nova osoba. Lik Megan Majls nam je u ovoj hit komediji izvanredno dočarala Elizabet Banks.

5 filmova za letnje dane

5-filmova-za-letnje-dane
Mamma mia

Mamma Mia! (2008)

Ništa ne može bolje dočarati leto nego atmosfera prelepih grčkih ostrva, koja su i mesto radnje ovog danas već kultnog komičnog mjuzikla. Praćen vanvremenskim hitovima čuvene grupe ABBA, ovaj film upoznaje nas sa Sofi, mladom ženom koju je podigla samohrana majka. Uoči svog venčanja, Sofi pronalazi dnevnik koji je njena majka vodila u mladosti, te pomoću određenih zapisa u njemu pokušava da sazna ko je zapravo njen otac. Spremite se za raskoš grčkih venčanja i svu dramu kakvu ona nose. U glavnim ulogama: Meril Strip i Amanda Sejfrid.

devil wears prada
Devil wears prada

Đavo nosi Pradu (2006)

Ambiciozna Andrea nedavno je uspešno diplomirala novinarstvo i dobila priliku da radi u najvećem i najprestižnijem njujorškom modnom časopisu. O tom poslu sanjaju mnoge devojke, međutim, Andrea nije oduševljena svetom mode, pa tako ni svojim novim radnim mestom. Želeći da istraje i dokaže sebi da može uspeti u svim granama novinarstva, ona odlučuje da se prilagodi svom novom okruženju, približi kolegama i strogoj glavnoj urednici. Sa njenim prvim uspesima u svetu modnog novinarstva, postaviće se pitanje da li je Andrea otišla predaleko i odstupila od svojih životnih principa i navika. Divnu priču ovog filma dočarale su izvanredne glumice En Hatavej i Meril Strip.

filmovi-leto
Black swan

Crni labud (2010)

Ljubiteljima malo mračnijih psiholoških trilera preporučujemo film ,,Crni labud“, estetički savršeno usnimljenu dramu nagrađenu Oskarima. Film govori o Nini, posvećenoj balerini koja je na putu da dobije ulogu svog života u adaptaciji čuvenog Labudovog jezera Petra Čajkovskog. Nežna i graciozna Nina, odrasla sa majkom, takođe nekadašnjom balerinom, savršen je izbor za rolu Belog labuda.

5 filmova za letnje dane

Međutim, čuveno baletsko delo karakteriše i lik Crnog labuda, senzualnog i avangardnog, a ove dve uloge je zapravo potrebno da tumači jedna ista balerina kako bi dočarala transformaciju i dualizam ličnosti. Kada u baletsku trupu dođe Lili, buntovna devojka koja je odličenje onoga što bi trebalo da predstavlja Crni labud, ono što je naizgled bilo prijateljstvo prerašće u rivalstvo koje će kod Nine otvoriti bezbroj preispitivanja i poljuljati samopouzdanje. Glavne uloge savršeno su dočarale Natali Portman i Mila Kunis, koje su se mesecima pripremale za snimanje ovog filma vežbajući baletske pokrete.

Autor: Ana Arsić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....