4 modne tajne princeze Dajane 4 modne tajne princeze Dajane
Princeza Dajana je rođena u porodici britanskog plemstva sa kraljevskim poreklom kao Poštovana Dajana Spenser. Bila je četvrto dete i treća kćerka Džona Spensera,... 4 modne tajne princeze Dajane

Princeza Dajana je rođena u porodici britanskog plemstva sa kraljevskim poreklom kao Poštovana Dajana Spenser. Bila je četvrto dete i treća kćerka Džona Spensera, osmog erla Spensera i Poštovane Fransis Roš. Odrasla je u Park Hausu, koji se nalazi na Sandringamskom posedu, a obrazovala se u Engleskoj i Švajcarskoj.

Poznata je po svojoj plemenitosti i izuzetnoj  borbi za prava drugih ljudi. Često smo je gledali kako svojim stavom i držanjem dokazuje kako je ona žena koja će ostati upamćena pored svog stila i po izuzetnoj borbenosti koju svaka žena treba posedovati.

Proširila je granice i promenila protokole Kraljevske porodice, čineći nešto što niko drugi nije smeo pre nje.

Koje su to tajne ove borbene princeze koja je osvojila srca svih ljudi širom sveta?

1.Proporcije tela

Dajana se uvek oblačila u skladu sa proporcijama svog tela, sakrivajući svoje nedostatke na jednostavan način. Savršeno prilagođena odeća je cilj svakog dobrog stiliste.

2.Modni dodaci

Dajana je najviše volela perle i često je birala spektakularne ogrlice sa velikim biserima. Omiljeni aksesoar princeze bile su torbe. Njene torbe možemo ugledati i danas kod mnogih poznatih dizajnera koji su u njoj videli svoju muzu.

3.Tehnika totalne boje

Ovu tehniku je lady Dajana često koristila i tu smo već mogli uočiti njenu hrabrost. Oblačila se potpuno u roze, plavu ili zelenu boju i nije se bojala čak ni potpunog potamnjivanja, poput nošenja crne haljine.

4.Ličnost dame

Dajana je dama koja je uvek znala šta želi i to je ono što je odvajalo od drugih žena. Princeza je retko kada nosila nešto što su je savetovali da je moderno, vodila se svojim stilom i onim za šta ona smatra da je lepo. Nosila je kreacije poznatih dizajnera ali noseći samo one kombinacije u kojima je zaista mogla videti sebe.

Princeza Dajana i njena poruka svetu:

“Pravila mi nisu bitna, vodi me srce, a ne glava”.

Autor: Rebeka Brošćanc

Fotografija: Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *