3 neizostavna proizvoda u nezi lica

Koža je najveći čovekov organ, a ponekad se čini da joj ne posvećujemo dovoljno pažnje. Odsustvo nege ili koriščenje neadekvatnih proizvoda našoj koži može naneti više štete nego koristi. Struktura kože se menja iz više razloga: u zavisnosti od godišnjeg doba, menja se kako starimo, stres i hormoni takođe mogu uticati na izgled kože, kao i ishrana, sunčanje i mnogi drugi faktori.

Ono što je sigurno jeste da će se život kakav vodimo oslikati na našoj koži nakon nekog vremena, zato posvetimo joj danas dovoljno pažnje jer će nam biti zahvalna!

Prvi korak je: ČIŠĆENJE KOŽE

Danas se svi dermatolozi slažu da je čišćenje kože od presudnog značaja za održavanje njene vitalnosti. Čista koža ne samo da izgleda lepo i zdravo već je pripremljena za nanošenje svih preparata koji treba da je hrane, neguju i obnavljavaju. Čišćenje kože mora da bude jednostavno, efikasno i prijatno. Sapuni nisu najbolji izbor jer isušuju kožu, zato mi predlažemo nežne umivalice (poželjno je da budu na prirodnoj bazi, bez previše hemije) a nakon toga, kožu osušiti blagim tapkanjem peškira, nikako trljanjem lica, koje može izazvati iritaciju.

Drugi korak je: PILING 

Piling služi kako bi se uklonile mrtve ćelije kože. Međutim, važno je naglasiti da je piling dovoljno uraditi jednom nedeljno, a u zavisnosti od tipa kože i ređe. U suprotnom doći će do iritacije, a možete i oslabiti prirodnu zaštitu lica. Dakle, sa pilinzima ne treba preterivati! Veliki je izbor pilinga u drogerijama i parfimerijama, sigurni smo da čete odabrati onaj pravi za vas a ukoliko ne želite da eksperimentišete, uvek možete ga napraviti sami od sastojaka koje imate kod kuće poput : šećera i meda, maslinovog ulja i kafe…

Treći korak je: KREMA 

Krema je neizostavni deo nege lica. Odabir kreme zavisi od tipa kože (suva, mešovita, masna, problematična) a takođe zavisi i od starosnog doba. Funkcija kreme jeste da nahrani kožu i zato je potrebno obratiti kvalitetnu kremu jer „koža pamti“.

Savet + : 

1.Nikad ne odlazite na spavanje ukoliko niste skinule šminku!

2.Ne izlažite lice suncu bez nanošenja kreme sa spf-om. Posledice koje sunčanje ostavlja možda se neće videti odmah ali nakon nekoliko godina hoće sigurno. 

3.Ukoliko imate problematičnu kožu, posetite stručnjaka i slušajte savete. Pogrešni proizvodi vam mogu uništiti lice a samim tim i samopouzdanje. 

Autor: Jasna Petronijević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...