3 domaće serije za letnje dane

3 domaće serije za letnje dane.  Leto se bliži i sezona godišnjih odmora je na pomolu, a vreme za opuštanje često podrazumeva uživanje uz neku zanimljivu seriju. S obzirom na to da se domaća produkcija mogla pohvaliti mnogobrojnim ostvarenjima u proteklih par godina, danas izdvajamo tri novije serije koje svojim zanimljivim pričama i upečatljivom estetikom mogu upotpuniti vaše predstojeće letnje dane.

3-domace-serije-za-letnje-dane
Jutro će promeniti sve

 

1. Jutro će promeniti sve (2018)

Bilo da ste nekada osetili nesigurnost u pogledu svojih životnih izbora ili tragate za serijom koja će dočarati mladalački duh Beograda, ,,Jutro će promeniti sve“ je pravi izbor za vas. Ova drama prati ljude koji se nalaze na međi mladosti i odraslog doba; sva njihova preispitivanja, probleme sa novcem i nesređene ljubavne odnose. Priča počinje kada se Filip, perspektivan mladić i stipendista čuvenog univerziteta ,,Berkli“, iz Amerike vrati u rodni Beograd sa namerom da tu zauvek ostane. Razočarenje roditelja, poteškoće pri nalaženju posla, problemi Filipove sestre Anđele i njene cimerke Saše, kao i tragikomične situacije u koje dolazi njegov najbolji prijatelj Ljuba, približiće nam sazrevanje mladih u današnjoj Srbiji i svi ćemo se pronaći u po nekoj sceni.

3 domaće serije za letnje dane

Ovo ostvarenje pronašlo je put do srca mnogih gledalaca koji su se poistovetili sa nesnađenošću glavnih likova u današnjem neizvesnom svetu, te prepoznali valjan prikaz mentalnog zdravlja adolescenata o kojima serija govori. Seriju je upotpunio i izvanredan izbor muzike, uglavnom sačinjen od alternativnih rok numera. Još jedna dobra stvar je to što sve epizode (izuzev prve) traju oko dvadesetak minuta, što ovo ostvarenje čini idealnim izborom ukoliko nemate previše slobodnog vremena – mada smo sigurni da ćete već nakon prvih par epizoda zavoleti junake i jedva čekati da pogledate novu epizodu!

U glavnim ulogama: Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Isidora Simijonović, Andrija Kuzmanović, Nebojša Dugalić, Anita Mančić, Milan Marić.

3-domace-serije-za-letnje-dane
Branilac

2. Branilac (2021, 2022)

Ukoliko ste ljubitelj istinitih priča sa kriminalističkom tematikom, nipošto ne smete propustiti serijal ,,Branilac“ koji na izuzetno zanimljiv način prikazuje neke od najvećih zločina koji su se odrigrali na prostorima bivše Jugoslavije. Scenario napisan na osnovu autentičnih svedočenja advokata Veljka Guberine i Filote File; izvanredna kostimografija i glumačke bravure što iskusnih, što mladih dramskih umetnika, učinili su ovu seriju uzbudljivom i još jednom dokazali da život kreira najneobičnije zaplete. ,,Branilac“ prati priče advokata koji su ulagali napore da naizgled obične ljude na sudu odbrane od najstrožih kazni. Svaka epizoda govori o zasebnoj priči, te se može gledati odvojeno (izuzev par kompleksnijih slučajeva kada je epizoda podeljena na dva dela).

Uloge: Nenad Jezdić, Tihomir Stanić, Milena Predić, Jelena Đokić, Ivana Zečević, Amar Ćorović, Aleksandar Đurica.

3 domaće serije za letnje dane

3-domace-serije-za-letnje-dane
Bunar

3. Bunar (2022)

,,Bunar“ je priča o traganju za smislom, serija u kojoj je dočarana sva kompleksnost ljudske duše, te prikazani načini na koje čovek pokušava da se nosi sa poteškoćama koje mu život svakodnevno donosi. Kada Radomiru, uspešnom i omiljenom profesoru filozofije, studentkinja sa kojom je proveo noć saopšti da je ostala u drugom stanju, njegov život se iz korena menja.

3 domaće serije za letnje dane

Radomir tada odlazi u svoje rodno selo u Šumadiji, gde otkriva da se svi ljudi u suštini bore sa nekim svojim problemima na različite načine – kroz beg, posao ili skrivene poroke, ali i da svi sanjaju da postanu slobodni, premda je svačije poimanje slobode drugačije. Iako je ova serija drama egzistencijalizma, u njoj je prisutan izvanredan, nesvakidašnji humor na koji nailazimo pri Radomirovim razgovorima sa svojim ,,drugim ja“ i u upečatljivoj sceni seoske slave na kojoj lokalni orkestar Šekspirove stihove izvodi u folk aranžmanu.

Uloge: Igor Đorđević, Milica Janevski, Nataša Ninković, Branka Katić, Ljubomir Bandović, Zoran Cvijanović, Boris Milivojević, Iva Milanović, Milica Gojković, Luka Grbić.

Nadamo se da ste na ovoj listi pronašli neku seriju po svom ukusu u kojoj ćete uživati tokom predstojećih letnjih dana!

Autor: Ana Arsić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...