13. izdanje Smaragdnog eco film festivala – Branka Bešević Gajić

Film rediteljke Branke Bešević Gajić The Corona doživeo je svetsku premijeru u Zagrebu.
Ovogodišnje izdanje, pomalo drukčije od ostalih izdanja zbog svjetske krize virusa covid-19, počelo je 21.lipnja u Zagrebu. Na krovu Centra mladih Ribnjak.
Otvaranje festivala na terasi Centra mladih Ribnjak ugostilo je glazbenika Andriju Rudića, dok je fotograf Nikola Šolić izložio fotografije pod nazivom „Una-voda“. Festival je otvorio talijanski film o Smaragdnom eco film festivalu pod nazivom „Festival na pedalama“ autorskog dvojca Marca Carlonea i Francesca Rasera, koji je snimljen prošle godine u sklopu europskog projekta koji se bavi filmskim aktivizmom na području Balkana. Osim pobjedničkih filmova, prvi dan festivala u Zagrebu je završio svjetskom premijerom eksperimentalnog filma „The corona“ autorice Branke Bešević Gajić iz Srbije.
Zatvaranje festivala će prikazati ostale filmove koji su bili u konkurenciji za plaketu SEFF-a. U Hrvatskoj Kostajnici ceremonija zatvaranja festivala počinje u 21 sat u atriju hotela Central gdje će publiku ponovno zagrijati glazbom Andrija Rudić. Ulaz je slobodan.
Tijekom festivala su realizirane filmske radionice s djecom i mladima na kojima je nastao i film koji će biti premijerno prikazan na sljedećem izdanju Smaragdnog eco film festivala.
Promotor, tj. „kum“ 13. SEFF-a je glumac Asim Ugljen, dok vizual festivala potpisuje crtač stripa i ilustrator Dubravko Mataković. Pokrovitelj festivala je Društvo hrvatskih filmskih redatelja, dok su partneri Centar mladih Ribnjak i  festival „Tesla in Lika“ iz Gospića.
Smaragdni eco film festival je član međunarodne mreže zelenih filmskih festivala Green film network, te je jedinstven u svijetu po tome što međunarodni festivalski tim putuje biciklima po ruralnim i urbanim mjestima Pounja i šire regije, prikazivajući publici filmove koji bude ekološku svijest. SEFF je filmski festival bez ugljičnog otiska.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...