13. izdanje Smaragdnog eco film festivala – Branka Bešević Gajić 13. izdanje Smaragdnog eco film festivala – Branka Bešević Gajić
Film rediteljke Branke Bešević Gajić The Corona doživeo je svetsku premijeru u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje, pomalo drukčije od ostalih izdanja zbog svjetske krize virusa... 13. izdanje Smaragdnog eco film festivala – Branka Bešević Gajić
Film rediteljke Branke Bešević Gajić The Corona doživeo je svetsku premijeru u Zagrebu.
Ovogodišnje izdanje, pomalo drukčije od ostalih izdanja zbog svjetske krize virusa covid-19, počelo je 21.lipnja u Zagrebu. Na krovu Centra mladih Ribnjak.
Otvaranje festivala na terasi Centra mladih Ribnjak ugostilo je glazbenika Andriju Rudića, dok je fotograf Nikola Šolić izložio fotografije pod nazivom “Una-voda”. Festival je otvorio talijanski film o Smaragdnom eco film festivalu pod nazivom “Festival na pedalama” autorskog dvojca Marca Carlonea i Francesca Rasera, koji je snimljen prošle godine u sklopu europskog projekta koji se bavi filmskim aktivizmom na području Balkana. Osim pobjedničkih filmova, prvi dan festivala u Zagrebu je završio svjetskom premijerom eksperimentalnog filma “The corona” autorice Branke Bešević Gajić iz Srbije.
Zatvaranje festivala će prikazati ostale filmove koji su bili u konkurenciji za plaketu SEFF-a. U Hrvatskoj Kostajnici ceremonija zatvaranja festivala počinje u 21 sat u atriju hotela Central gdje će publiku ponovno zagrijati glazbom Andrija Rudić. Ulaz je slobodan.
Tijekom festivala su realizirane filmske radionice s djecom i mladima na kojima je nastao i film koji će biti premijerno prikazan na sljedećem izdanju Smaragdnog eco film festivala.
Promotor, tj. “kum” 13. SEFF-a je glumac Asim Ugljen, dok vizual festivala potpisuje crtač stripa i ilustrator Dubravko Mataković. Pokrovitelj festivala je Društvo hrvatskih filmskih redatelja, dok su partneri Centar mladih Ribnjak i  festival “Tesla in Lika” iz Gospića.
Smaragdni eco film festival je član međunarodne mreže zelenih filmskih festivala Green film network, te je jedinstven u svijetu po tome što međunarodni festivalski tim putuje biciklima po ruralnim i urbanim mjestima Pounja i šire regije, prikazivajući publici filmove koji bude ekološku svijest. SEFF je filmski festival bez ugljičnog otiska.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *