10 načina da pronađete lepotu u malim stvarima

Iako nam se čini kako nas srećan život uvek čeka negde u budućnosti, on se većinom događa upravo sada – skriva se u malim stvarima kojima se samo trebamo prepustiti i doživeti ih. Treba slaviti male životne pobede, uživati u naizgled nebitnim trenucima, prepustiti se osećaju.

1.Nedeljno pripremanje obroka


Pojedini ljudi misle da je pripremanje obroka pomalo dosadno, ali postoji mnogo onih koji upravo nedeljom pripremaju obroke za predstojeće dane u nedelji. I to rade sa dobrim razlogom. To je odličan način da smanjite vreme neophodno za donošenja odluka o obrocima u toku radnih dana, i kao i da se  zdravije hranite, a uštedećete i novac.

 

2.Napišite pismo rukom

Zvuči ludo, zar ne? Ali ostaćete iznenađeni koliko terapeutski može biti povremeno se vratiti u „staru školu“. Slanje rukom pisanog pisma ili razglednice koje ćete poslati nekome koga volite je zaista sjajan način da im date do znanja koliko vam znače. A ko zna, možda ćete dobiti jedno zauzvrat!

3.Napravite svoj stil

Planiranje unapred se može proširiti i na vašu garderobu. Jedna od opcija je odabrati odeću noć pre. Ali ako želite da budete još efikasniji, idite korak dalje s uniformisanim stilom u svakodnevnoj odeći. To znači nositi iste (ili slične) stilove i boje svaki dan te stvoriti izgled koji će biti prepoznatljiv!

4.Manje koristite automobil

U zavisnosti od mestu u kojem živite ili od vaših dnevnih potrebama, u nekim slučajevima automobil može biti neophodan. S druge strane, može biti skup za održavanje. Ako je moguće, isprobajte alternative poput javnog prevoza, vožnje biciklom ili pešačenja? Imaćete više vremena za razmišljanje, uz to ćete uživati u dodatnoj vežbi, a i pomoći zaštiti okoline od zagađenja.

5.Naučite reći ne

Šta reći? Ali istina je – niko nije sposoban učiniti sve. Zahtevi na poslu, kod kuće i bilo gde drugde, mogu uzrokovati nepotreban stres. Dakle, odvojite vreme za davanje prioriteta najvažnijim stvarima, a ako to znači da povremeno kažete ne, onda to učinite. Korist bi mogla biti veća nego što zamišljate.

6.Budite pažljiviji

Praktikovanje pažljivosti fantastičan je način da vratite fokus i budete prisutniji, svesniji i produktivniji. A najbolji deo? Ne košta ništa! Pronađite knjigu o meditaciji, započnite jogu kod kuće ili se bavite tai-chijem. Tih nekoliko minuta mogli bi biti ključni za vaš celi dan.

7.Pravite popise

Popisi nisu samo za kupovinu! Ubrzan način života donosi mnogo zadataka iz dana u dan i iz nedelje u nedelju. Ponovo krenite u „staru školu“ i napišite ih ručno ili upotrebite jednu od dosta sjajnih aplikacija sa praktičnim podsetnicima. Bilo kako, osećaćete se sjajno dok precrtavate jedan po jedan završen zadatak.

8.Isključite se

Niko ne može poreći odvraćanje pažnje koje dolazi s telefonima, tabletima i televizorima. Neka vaša misija bude da se udaljite od monitora i ponovno povežete s ljudima oko vas. Šetajte s prijateljem, igrajte društvene igre ili pecite tortu s decom te stvarajte nove uspomene.

9.Pročistite svoj ormar


Ormari i fijoke su vam prepuni? Niste jedini. A kao i većina, ako se dobro zagledate, naći ćete stvari koje niste nosili godinama ili – što je još gore – uopšte! Svaki ormar treba s vremena na vreme temeljito očistiti. Cilj je jednom po sezoni, a ako pronađete stvari koje niste nosili godinu dana ili duže, spremite ih za dobrotvorne svrhe i recite im zbogom!

 

10.Pojednostavite rutine

Složene rutine ne mogu pomoći u smanjenju teskobe i stresa. Uzmite svakodnevnu negu kože kao primjer… ponekad je jednostavnije bolje. A ako vam rutina nege još i ostavlja više vremena, tada ćete obožavati Essentials. Samo osnovna nega – efikasna i brza!

Nadamo se da će vam mnoštvo saveta koje ste pročitali pomoći da život učinite jednostavnijim. Ali za ona vremena kada se stvari zakomplikuju (kao što se često i događa!), setite se samo ovog saveta: nastavite se vraćati osnovama i jednostavnosti!

Preuzeto sa sajta: oriflame.com

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...