1.“Sve možeš ako vjeruješ da možeš“- Suada Duraković

1.“Sve možeš ako vjeruješ da možeš“- Suada Duraković. Knjigu koju držite u rukama možete shvatiti i kao svojevrsni priručnik za bolji i srećniji život, ali na jedan drugačiji način. Kroz život glavne junakinje Sare,  autorka Suada Duraković, opisuje jedan život koji je kroz mnogo muka, briga, odricanja, ćutanja i trpljenja postao bolji u onom trenutku kada se činilo da izlaza nema. Ovo je autobiografska knjiga i vodeći se tom činjenicom mnogo je teže čitati pojedine delove, a opet sa druge strane toliko hrabro od ove divne žene, da joj se morate diviti.

1.“Sve možeš ako vjeruješ da možeš“- Suada Duraković

Morate joj se diviti, jer skupila hrabrost, stavila je u obe ruke i rešila da ispriča svoju priču. Priču koja će vas povesti na neka mračna mesta i naterati vas da razmislite. Da razmislite na čemu ste danas zahvalni, ko su ljudi u vašem životu zbog kojih ste srećni, ko vas čini srećnima… A postoji i ona druga (mračna strana) koja će vas naterati da razmislite da li je pametno ostati u vezi ili braku sa nasilnikom? Da li je vredno svega? Šta možete učiniti da ta agonija što pre prestane?

knjiga
„Sve možeš ako vjeruješ da možeš“ – Suada Duraković

1.“Sve možeš ako vjeruješ da možeš“- Suada Duraković

Život glavne junakinje je prikazan bez ulepšavanja i doterivanja i to je najveća čar ove knjige. Ogolila je dušu pred čitaocima i dopustila da joj sude… Žene koje su žrtve porodičnog nasilja ovu knjigu trebaju sa ponosom da čitaju i da je poklanjaju svim ženama.

Ovo nije samo knjiga za žene koje su pretpele neki vid nasilja, ovo je priručnik za sve žene. I za one koje su u srećnom braku, kako bi zaista shvatile i uvidele koliko su njihovi partneri divni. Ja sam čitajući ovu knjigu podsetila sebe da imam najboljeg supruga na svetu. I to je odlično. Odlično je  jer je ova knjiga kao dvosmerna ulica. Utiče dobro na oba smera.

1.“Sve možeš ako vjeruješ da možeš“- Suada Duraković

knjiga
„Sve možeš ako vjeruješ da možeš“ – Suada Duraković

Tekstovi u drugom delu su pisani kao pomoć svim ženama koje su žrtve nasilja i upućuju ih kako i na koji način da izađu što bezbolnije iz toksičnog odnosa. Neki podsećaju porodicu, prijatelje, rodbinu, komšije, prolaznike… da ne okreću glavu i da se ne prave slepi i gluvi ako vide ili prepoznaju žrtvu nasilja.

Kroz priču dve, naizgled, različite, a opet tako slične žene Sare i Kristine, knjiga će vas odvesti baš tamo gde treba da budete. I to mesto prihvatite kao najveći blagoslov.

Recenzija: Lidija Gajić, CEO Shine magazin

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...