“HAPPY STAR” – U SUSRET PROMENAMA

Ušli smo u 2019. godinu , i okrenuli smo još jedan list u našoj knjizi života I poželeli da promenimo neke stvari, postavili nove ciljeve i planove, a mnoge situacije i dogadjaje koji su manje lepi  da ostavimo u 2018.godini I konačno se okrenemo ka pozitivnim promenama.

Ne mogu da kažem da nam je 2018. godina bila jedna od mirnijih, već naprotiv bilo je turbulencija, emotivnog talasanja, od euforije I sreće do potpunog pada energije pa čak i depresije. Zbog čega i na koji način se sve to dešavalo zavisi od osobe do osobe i same njihove natalne karte. Godinu iza nas obelezilo je dosta planetarnih desavanja koja su neminovno donosile promene u život pojedinca na koje je morao da se prilagodi na lakši ili teži način. Imali smo promenu planete Saturna iz znaka strelca u znak jarca krajem decembra 2017. godine idonela velike promene u 2018. godini i koja od nas zahteva da pristupimo na ozbiljnijiji način životu I da prihvatimo obaveze i da ne bežimo od njih. Zatim Jupiter koji je boravio skoro celu godinu u znaku misteriozne škorpije gde nam je doneo duboka emotivna previranja, unutrašnje transformacije, duboku tugu prešao je u novembru 2018.god u znak svog sedišta u znak strelca gde je on tu sam svoj gazda. Jupiter u strelcu nam daje veru, nadu za bolje sutra, širi vidike i daje nam nova saznanja, nova poznanstva.  Severni i južni čvor su takođe promenili u novembru znakove osa lav/vodolija u znakve osa rak/jarac, gde se fokus sa ljubavi, druženja, slobode prebacuje na preispitivanje emocija, na porodicu, dom, našeg statusa u društvu. Takođe, dodatnu pometnju napravio je i retrogradi Mars, koji se dugo zadržao u znaku vodolije i napravio da se mnogi odnosi, bilo da su partnerski ili emotivni, pokvare ili prekinu, a završnicu je donela i retrogradna Venera u škorpiji da nas oslobodi od svega što nas je u prethodnom periodu mučilo, razaralo negde u dubini duše i da nas transformiše i nauči da slobodno volimo i da budemo voljeni. Sama Nova godina dočekana je sa Mesecom u škorpiji i prelaskom Marsa iz riba u vatrenog ovana koji nas poziva da se pokrenemo i napravimo nove korake i krenemo energično i odlučno u 2019.godinu i da nas probudi iz uljuškanosti, sanjarenja bežanja iz stvarnost, pospanosti, nostalgije, iz svega onoga što nam je donosio tranzit Marsa u ribama.

Definitivno jedan početak obeležen dubokim strastima i previranjima sa Mesecom u škorpiji i pokretačkom i buntovnom energijom Marsa u ovnu koji kaže „Ja mogu. Ja želim“ i mnogima od nas će ostaviti pečat na neki dogadjaj koji ćemo dugo pamtiti.  Mars u ovnu se nalazi u svom sedištu gde se on oseća dobro i pokazuje sve svoje karakteristike u najboljem svetlu, a to su borbenost, volja, neverovatan jak temperament, energičnost koja je usmerena ka postizanju svojih ciljeva i ostvarenju svojih želja kao i rušenju svih prepreka da bi došao do tih istih. Ukoliko je loše aspektovan može doneti destruktivnos, zlobu, nekontrolisane akcije i loše procene, osoba neće birati sredstva kako bi došla do cilja, generalno nasilan temperament.

Tranzit Mars kroz znak ovna trajaće sve do 14. februara i on od nas sada zahteva da se pokrenemo i delujemo, a ne da planiramo. Da realizujemo naše planve, poslove  koji su stali ili odlagani ili smo ih jednostavno samo planirali, da se uhvatimo u koštac sa problemima i datom situacijom i realizujemo ih na najbolji mogući način jer za ovog Marsa nema prepreke, nema odustajanja, jer za njega ne postoji „ne“. Inicijativa i hrabrost daju pečat u narednim danima. Osećaj da je nebo samo granica kada je u pitanju realizacija ideja. Poletna energija koja izbija iz svih pora i želja za uspehom i ostvarivanju u odredjenim segmentima života. Jak impuls koji uvek tera da se usavršavamo i budemo sve bolji i bolji. U ovom periodu potrebno je pravilno kanalisati tu energiju i usmeravati je ka cilju, jer u suprotnom može doći do stresa, agresivnog ponašanja ka sebi ili ka drugima koji neće to tolerisati i može dovesti do sukoba kako verbalnih tako i fizičkih. Treba naučiti da energija radi za nas, a ne protiv nas. Idealno je vreme pokrenuti se i fizički, tj krenuti na neki energičniji sport koji će dobro doći da se sva ta energija balansira u našem organizmu. Što se tiče negde emotivnih odnosa, jača polovina će u narednom periodu preuzeti inicijativu i konce u svoje ruke i uraditi sve što je potrebno za svoju lepšu polovinu. Devojke koje već čekaju da se njihova simpatija pokrene i krene u osvajanje, sad mogu da očekuju pozive, sastanke i prve poljupce. Ovaj muškarac ne priznaje odbijanje, ignorisanje, pa drage dame povedite malo računa jer će u nekim situacijama ispoljiti malo nevalentno ponašanje.

Voditi računa o povredama, povredama glave, moguće česte glavobolje, temperatura i groznica, upalni procesi.

Autor: Vesna Đurić, astrolog

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...