ЗВАНИЧНО НАГРАЂЕНА ЗА ХУМАНИТАРНИ РАД! ЊЕНО СРЦЕ ЈЕ ПРЕПОЗНАЛА СРБИЈА!

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, председник Републике Србије Александар Вучић доделио је одликовања заслужним појединцима и институцијама у борби против ковида-19, као и другим личностима и представницима својих професија.

На листи добитника одликовања је 101 име, те је због епидемиолошких мера уручење накнадно одржано у одређеним групама. Том приликом, председник Александар Вучић је за изузетне заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести ковид -19, одликовао еминетну Божицу Велоусис српску књижевницу, песникињу и хуманисткињу сребрном медаљом и тим поводом уручио свечану повељу са грбом Републике Србије.

„Током ове године коју ћемо нажалост сви носити у горком сећању, настојала сам да сваког дана радим и стварам као некада у редовном стању. Трудила сам се да пензионерима, женама у борби против насиља, незбринутој деци… путем ауторске поезије, других објављених дела и хуманитарних донација о којима се већ говорило у јавности и медијима, барем на тренутак измамим осмех на лицима, верујући да не треба да одустанем од урођене мисије у овим тескобним тренуцима, а исто тако преносећи домаће васпитање мојих предака који су својевремено, обрисали сваку сузу са сваког ока у родној Шумадији. Почаствована сам и захвална председнику Србије Александру Вучићу на овом одликовању. Срећна сам и помало, сетна. Овакви тренуци се заиста чувају и носе у најдубљем и најлепшем сећању. Врло је важно да останемо доследни себи и оном племенитом што носимо у свом бићу.“ Изјавила је данас Божица Велоусис не кријући своје одушевљење и радост.

Иначе, пре два месеца српској књижевници је уручена златна значка Културно-просветне заједнице Србије, за допринос развијању културних делатности, за несебичан, предан, дуготрајан рад и стваралачки допринос српској књижевности и ширењу културе Срба у дијаспори.

Фото: приватна архива

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...

Zašto je važno istezanje nakon treninga – 5 saveta

Zašto je važno istezanje nakon treninga  - 5 saveta....

Prolećni detox uma i tela

Prolećni detox uma i tela. Proleće je pravo vreme...