PERSPEKTIVA KAO ISKONSKA POTREBA

„Nikada ne zamišljaj da si drugačiji nego što bi drugima moglo da izgleda da ono što si bio ili što si mogao da budeš, nije bilo drugačije nego što bi  im ono što si bio, drugačije izgledalo“

 

Lične percepcije moraju biti tako oblikovane da se uklapaju u stvarni svet. Da ga razotkrivaju sa svim njegovim pukotinama i naprslinama, kao siromašnog i izobličenog, kakav će se jednog dana sigurno pojaviti u svetlu novih ideja.

Pisanje svog ličnog dnevnika nudi mnogobrojna tumačenja, upravo zbog načina na koji je napisano. Sve je utemeljeno na igri reči ili stihovima nelogične, apsurdne sadržine, ponekad i sa izmišljenim rečima.

 

Razlog zašto pisanje i čitanje imaju tako moćan uticaj na svačiji um, leži u tome što se iza napisanog krije čitav jedan svet koji pomaže da se stvari dožive na jedan potpuno drugačiji način. Na način na koji ih nikada ne bi doživeli da nismo počeli da pišemo o tome.

Ideja ostaje neuhvatljiva, i svačija i ničija. Uvek malo više favorizujući onoga koje ne razume. Ona tada postaje mrlja na papiru koja se ne može ni oprati niti se od nje može obogatiti.

Ideja će ti promeniti tvoj svet. A svaka promena je dobra. Nudi zadovoljstvo i uzbuđenje koje osećaš pre i tokom kreativnog procesa pisanja. Ponuđeno ti je dragoceno iskustvo podsticaja na redovno pisanje jer je pisanje jedini lek tokom života.

Autor: Ivana Živanić

1 Komentar

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...

Svoja sam!

Svoja sam! Krckaju radijatori, znači sada je oko 6h...

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....