KAKO DA OSTANETE MOTIVISANI

Da li se i vama dešava da jednostavno ostanete bez motivacije? Da ne možete da se saberete i ne uspevate da se pokrenete? Evo par saveta kako da povratite motivaciju i ostanete motivisani.

ELIMINIŠITE SVE ŠTO VAM SKREĆE PAŽNJU

Fokus mora da vam bude na onome što radite. Iz tog razloga morate da se otarasite svih ometača kao što su, telefon, televizor, internet… Ovo je veoma efikasno. Ako manje vremena gledate u telefon dok radite ili učite fokus će vam biti na bitnim stvarima.

USREDSREDITE SE

Kada jednom krenete ne odustajte. Ako imate mnogo posla i to vas u trenutku demorališe i motivacija vam zbog toga opadne, bitno je da znate zašto ste uopšte počeli to da radite. Usredsredite se na cilj tako što ćete vizualizovati krajnji rezultat i probudićete u sebi osećaj ispunjenosti. Taj osećaj vratiće vam motivaciju.

VREME ZA VAS

Ako vam motivacija opadne usled umora uzmite vreme za sebe. Skuvajte sebi kafu ili čaj (ili bilo šta što volite da pijete i što vas opušta) i uz neku meditativnu muziku opustite se i dozvolite vašem telu i umu da odmori. Motivacija će pronaći vas i moćićete orni i odmorni da nastavite sa svojim aktivnostima.

Autor: Lidija Gajić