HEMIJSKI PILING HEMIJSKI PILING
Procedura – piling je dobila naziv po engleskom glagolu “to peel”- ljuštiti. Različiti tretmani lica kao i potrebe same kože, tj. tip kože i... HEMIJSKI PILING

Procedura – piling je dobila naziv po engleskom glagolu “to peel”- ljuštiti. Različiti tretmani lica kao i potrebe same kože, tj. tip kože i stanje u kom se nalazi koža odrediće koja vrsta pilinga je potrebna. Iako često čujete da pilinge možete raditi kod kuće po sopstvenom izboru – to nije tačno. Bilo da koristite jednostavne pilinge, kao mehaničke ili ozbiljnije kao što su hemijski, konsultujte se sa svojim kozmetičarem. Naravno predlažem da nikada i nikada ne radite hemijski piling u kućnoj varijanti jer da bi se koristile kiseline kao piling zaista treba znati i kako i koliko i zašto.

Ko može raditi hemijski piling?

Zapravo svi: muškarci i žene, mladi i stariji, suve, masne i mešovite kao i problematične kože.

Kada se radi hemijski piling?

Iako ćete često čuti da se rade tokom cele godine ja lično preferiram jesen i zimu, jer nakon tretmana nikako se ne treba izlagati suncu.

Šta je hemijski piling?

Hemijske pilinge možemo podeliti na površinski, srednje duboki i dubinski piling. Uglavnom kada govorimo o hemijskom pilingu mislimo na površinski piling za koji se koriste uglavnom glikolna, salicilna i jabučna kiselina. Nakon tretmana koža je blago crvena i vrlo brzo se smiruje. Srednje dubok piling se radi trihlorsirćetnom kiselinom, izaziva višednevno crvenilo i rade ga isključivo dermatolozi kao i dubok piling. Duboki tj. dubinski hemijski piling se radi trihlorsirćetnom kiselinom u većem procentu ili fenolnom kiselinom. Koristi se za veće probleme na koži. Hemijski piling ima odlično delovanje na kožu ali je potrebno obratiti se stručnom licu za ovaj tretman.

Vaš kozmetičar

Autor: Suzana Stanković, dipl.kozmetičar i estetičar

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *