Nega lica

Nega lica kreće kod devojčica od početka puberteta. Sećam se Avon-a i porucivanja kozmetike iz kataloga kod drugarica. Sećam se prvog parfema i taj miris koji i dalje kao da je tu.  Ostao u mom sećanju.

Nakon 20-te nega lica mi je bila manji prioritet. Manje korišćenje krema, dok sam u trenutku trudnoće i nakon porođaja izbacila iz korišćenja kozmetiku. Moja nega je bila samo sapun.

Godinu dana nakon porođaja primetila sam da su krenule tackice iznad jagodica kao podkožne bubuljice. Jako me je nerviralo. Ispostavilo se da je to kiseonik koji se zadržao ispod kože i nastao u vidu kamenčića.

Lice mi je bilo umorno i dehdrirano. Savet svim mamama, negujte lice u toku trudnoće i nakon nje, jer priče o izbegavanja preparata je zaista nepotrebna.

Krenula sam sa korišćenjem i isporobavanjem raznih proizvoda. Lice nije bilo ni nalik mom nekada. Zatim je krenulo blogovanje. Krenule su saradnje. Isprobavanje krema je dalo neki rezultat, ali nisam mogla reći da sam zadovoljna. Određeni preparati su popravili moju kožu.

Međutim, slucajno sam probala Marti Derm kozmetiku koja je zaista među najboljima. Moja koža je nakon korišćenja ampula, pilinga za lice, maski zaista mogu reci bolja nego  sa mojih 20.

Vraćena  joj je hidratacija pre svega sa antiage programom. Tačkice koje su godinama stajale su krenule same da se povlače. Zasta sam bila u čudu. Ja koristim Night renew, ali ima vise ampula u ponudi. Takođe sam zadovoljna ampulama Mart Derm Flash za trenutni efekat odmorne, zategnute kože koje koristim pre nekog snimanja ili gostovanja na nekoj televiziji.

Zašto je bitno slušati savete stručnjaka? 

Svakoj kozmetičkoj kući je u interesu da se proba preparat. Ali je jako bitno da lice od iste kuće pre prodavanja preparata bude pregledano  i da se prepruči kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Zašto radim piling 2 puta nedeljno i kakvi su efekti?

Piling je ozbiljna rutina. Pilingom skidamo mrtve ćelije sa kože. Kako tela, tako i lica. Odlican način pokretanja kolagena i peglanje bora. U početku sam se bojala crvenila i da li preterujem sa pilingom. Međutim, piling mora biti agresivan kako bi efekat bio potpun.  Svim ženama od srca preporučujem piling. Mogu korisiti piling Marti Derm za lice i telo, a mogu praviti same kod kuće na bazi morske soli.

Zašto nakon svakog Make up-a treba odraditi piling?

Nisam pristalica pudera, jer zatvara pore na licu. Nakon  pudera treba piling udraditi kako bi detaljno očistili svaki delić. Za piling uz marrti derm je idelna Foreo cetka. Foreo koristim 3 godine, svako jutro i veče i zaista način na koji ona rešava problem je magična. Deluje puput ping pong loptice koja pod pritiskom izbacuje suvišne  delove iz naših pora.

Poslednju mezoterpiju sam uradila na klinici gde radim preglede, masaže, negu i mogu reći da je mezoterapija od velikog značaja. Za hidrataciju i peglanje bora preproučujem minimum 3 puta godišnje. Naravno, posle mezoterapije je najbitnija je nega kako bi efekat opstao.

Da li je masaža lica dobra?

Masažu lica sam krenula u karantinu. Slučajno sam videla kod svoje kolegenice. S obzirom da sam imala višak vremena u karantinu krenula sam sa masažama pre spavanja oko 20 – ak minuta.  Masaža lica kao i piling daju rezultate na duže staze. Masažom lica podstičete kolagen i pokretima zatežete mišiće koje su na svakom delu lica. Bitno je naučiti pravilno pokrete i držati se te rutine svakog dana. Poznajem drugarice koje godinama idu na masaže, tako da je njihovo vreme za botoks došlo tek nakon 45. godine. Za masažu lica su dovoljne naše ruke.

 

Da li je konzumranje voća i vitamina bitno za lice? 

Detox je najsnažniji čistač organizma, samim tim i lica. Limun je prirodni aksioksidans i treba konzumrati svakog jutra čašu limunade.

Od vitamina već godinama pijem Merz i ne bih menjala jer su zaduženi za koju kožu i kosu više od 2 godine.  Merz vitamini su takođe i odlični za imunitet.

Toliko od mene na ovu temu.

Nadam se da sam vam pomogla.

Vaša Marija Lakić

My book of fashion

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Bezgrešni ne bacaju kamen

Bezgrešni ne bacaju kamen. Kako smo u nedelji pred...

Jezik trnja – priče za ljubitelje fantastike

Jezik trnja - priče za ljubitelje fantastike. „Znaš, neki...

Preukusna Moskva šnit torta

Preukusna Moskva šnit torta. Sve što vam je potrebno...

Koje su to karakteristike uspešnih žena?

Koje su to karakteristike uspešnih žena? Žene polako, ali...