MOJ PUT KA ISCELJENJU

Zeleni čaj

Danas ću pisati o zelenom čaju, koji je dobro piti, po dve, tri šolje dnevno. Sadrži dosta antoksidanasa koji su glavne materije u borbi protiv slobodnih radikala, tako da organizam uspesno štiti od štetnog uticaja slobodnih radikala. To su visoko reaktivni molekuli koji imaju sposobnost da oštete ćelije tela. Takve promene mogu izazvati bolesti srca, rak, prevremeno starenje i mnoge druge degenerativne bolesti. Antioksidansi su, dakle, važna odbrambena linija protiv mnogih bolesti.

 

Redovnom upotrebom zelenog čaja može se sprečiti pojava raka, pogotovo raka prostate. Zeleni čaj je dobar prirodni lek protiv bolesti srca i krvnih sudova, snižava krvni pritisak, holesterol, nivo lipida i triglicerida u krvi. Pored toga pročišćava ceo organizam, relaksira telo posle napora, otklanja depresivne misli i čak, zahvaljujući fluorinu, sprečava razvoj karijesa na zubima.

Ne treba zanemariti njegovu primenu za očuvanje i negu lepote tela jer zeleni čaj blagotvorno deluje na kožu lica, dobar je u borbi protiv celulita ,podstiče površinsku cirkulaciju,  sprečava gojaznosti, koristan je za lečenje akni, protiv peruti.

Čuvarkuća

Da li ste znali da čuvarkuću koju držite u saksijama I koja vam služi za ukras, u stvari možete da jedete, grickate I koristite je kao lek?

Čuvarkuća se koristi kao lek u sledećim situacijama:

– Lečenje kože (posekotine, opekotine, čirevi, kurje oči, bradavice…)

– Lečenje upale sluzokože

– Čisti uši od preterane masnoće i koristi se kao lek protiv bola u uhu

– Smiruje i stabilizuje nervni sistem, leči i glavobolju

– Lečenje čira na želucu

– Lečenje zapaljenja desni i upale grla, ali i infekcije usne duplje (čuvarkuća je antiseptik)

– Jača imunitet (koristi se i za lečenje gripa)

– Lečenje bolesti srca i krvotoka

– Lečenje cista i mioma, menstrualnih tegoba.

Autor: Katrina Gold